Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primjer dobre prakse

Predsjednica ide u SAD. Na putovanju će posjetiti kćer, a o svemu je obavijestila Povjerenstvo

Kolinda Grabar-Kitarović, Borut Pahor i Alexander Van der Bellena posjetili su Etnoland
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
17.09.2019.
u 09:53

Povjerenstvo je zahvalilo predsjednici na dostavljenoj obavijesti te u svom odgovoru navelo da zaprimljena obavijest predstavlja primjer dobre prakse i postupanje u skladu s načelima obnašanja javnih dužnosti

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obavijestila je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da će tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama dio putovanja provesti privatno.

"Želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno", stoji u dopisu od 9. rujna koji je predsjednica poslala Povjerenstvu.

"Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka, osobno ću podmiriti. Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva državnog proračuna Republike Hrvatske, niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane", navela je predsjednica RH.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlazi u četvrtak na Generalnu skupštinu UN-a u SAD, a mediji navode da će privatni dio putovanja iskoristiti da posjeti kćer koja studira na Harvardu.

Komentara 19

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
10:08 17.09.2019.

Nego, gdje je izvješće s onog puta u SAD prije nekoliko godina. Zašto je onaj put tajan još i danas, a ovaj sada nije?

AN
antonelić
10:47 17.09.2019.

bravo za našu precjednicu ! ... ona je odmah reagirala nakon napada na naftna polja , te ide trumpu ukazati na međunarodne ugroze ... pa zar nije ona godinama branila interese nato-a i međunarodne zajednice od raznih hibridnih asimetričnih ugroza ... !!!

BB
Bruno_Bear1
10:24 17.09.2019.

Partija i povjerenstvo bi trebali zabraniti predsjednici da posjeti svoju kćer, a povjerenstvo bi to trebalo prijaviti međunarodnim institucijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije