Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITKE

Predsjednica i premijer čestitali Uskrs svim vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.04.2019.
u 19:22

Svim pravoslavnim vjernicima čestitam najveći kršćanski blagdan Uskrs sa željom da jačanjem vjere, zajedništva i milosrđa nastavimo graditi društvo razumijevanja i solidarnosti u našoj voljenoj Domovini, stoji u poruci.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je uskrsnu čestitku, u svoje ime i u ime Vlade RH, metropolitu zagrebačko- ljubljanskom Porfiriju Periću te svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Vašem visokopreosveštenstvu i svim vjernicima, u ime Vlade i svoje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Osnaženi uskrsnom radošću nalazimo zajedničku snagu i nadahnuće za život u pravednosti, miru i uzajamnom poštovanju, s nadom u boljitak svih građana Hrvatske. Hristos vaskrse!", napisao je premijer Plenković u uskrsnoj čestitki.

Čestitka Predsjednice Republike vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru

Tradicionalnim pozdravom 'Hristos voskrese!', predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu Porfiriju Periću, mitropolitu eparhije zagrebačko-ljubljanske, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve u Republici Hrvatskoj povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

„Svim pravoslavnim vjernicima čestitam najveći kršćanski blagdan Uskrs sa željom da jačanjem vjere, zajedništva i milosrđa nastavimo graditi društvo razumijevanja i solidarnosti u našoj voljenoj Domovini.“

Komentara 4

Avatar Urazumitelj
Urazumitelj
23:25 26.04.2019.

Svim pravoslavnim vjernicima želim da doživljavaju Hrvatsku kao svoju državu.

PR
prajdali100
21:38 26.04.2019.

Uoči blagdana papa je primio Dodika koji mu je odao priznanje što je formirao komisiju vezano za blaženog Alojzija Stepinca.Srpski mediji prenose da se pričalo o Jasenovcu.....tko će ga znati...?

VJ
vjaceslav
10:50 27.04.2019.

Osim u astronomskoj navigaciji i astrologiji jedina korist od astronomije točan je kalendar, a jedan takav, po kojem slavimo 2019. godinu, dala nam je Katolička Crkva. Svojim inzistiranjem na točnom određivanju datuma nedjelje u koju pada Uskrs, Crkva je čakčak dala poticaj razvoju astronomije. Godine 1514. Nikola Kopernik, čija je genijalnost u to vrijeme već bila poznata, pozvan je na Peti lateranski sabor da pomogne oko kalendarske reforme, ali se pozivu nije odazvao, pravdajući se da mu još uvijek nisu poznata kretanja nebeskih tijela koja su od presudne važnosti za takav jedan projekt. I Paul of Mildebourga, biskup od Fossombrea, odustao je od reforme ostavljajući je za neki novi sabor. (Godine 1514., Kopernik odbija poziv da prisustvuje Petom lateranskom saboru i pomogne u izradi kalendara koji je trebao zamijeniti julijanski. O tome piše biskup Paul od Middelbourga u „Secundum compendium correctionis Calendarii“ (1516.).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije