Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGK

Hrvati za uskrsne blagdane potrošili 1,4 milijarde kuna

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/8
23.04.2019.
u 14:55

Trendovi uskrsne potrošnje poklapaju se s generalnim trendovima u trgovini na malo.

Hrvati su za uskrsne blagdane potrošili oko 1,4 milijarde kuna, javljaju iz HGK i napominju kako ovi podaci nisu usporedivi s prošlom godinom jer je Uskrs ove godine u drugoj polovici travnja pa se preklapa s početkom turističke sezone.

Ovaj je iznos potrošen u periodu od petka do Uskrsnog ponedjeljka.

- Valja spomenuti da fiskalizacijom nisu obuhvaćene tržnice na kojima se tradicionalno kupuju artikli koji ulaze u uskrsnu potrošnju - naglasila je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

Cijene potrošačkih košarica na razini su prošle godine. Tako se skromnija procjenjuje na 500 kuna, srednja na 1000, a bogatija na 1500. Sadržaj triju košarica najviše se razlikuje po vrsti i cijeni glavnih namirnica, točnije ribi i mesu, te o uvrštenosti slatkiša, grickalica i pića koji su kao kategorija luksuznih proizvoda sadržani u bogatoj i, u manjoj mjeri, srednjoj potrošačkoj košarici, dok su u skromnoj izostavljeni, stoji u priopćenju.

Trendovi uskrsne potrošnje poklapaju se s generalnim trendovima u trgovini na malo.

Ključne riječi

Komentara 1

TO
toljaga22
15:10 23.04.2019.

ja nula

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije