Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Predsjednica i dalje najpopularnija, Bernardić i Plenković najnepopularniji političari

Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
27.03.2019.
u 21:14

Predsjednica trenutačno može većinski računati na potporu birača HDZ-a s 88 posto, a i dalje je najpopularnija u Hrvatskoj

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ožujak u izbornoj godini završava nepopularnija od svog prethodnika Ive Josipovića. Pokazalo je to istraživanje Crobarometar koje je provedeno za Dnevnik Nove TV.

Rad predsjednice odobrava 48 posto ispitanika, a ne odobrava njih 43 posto, dok 9 posto ne zna, što znači da ni u ovom mjesecu nema većinsku potporu građana za svoj rad na Pantovčaku.

Ivo Josipović je pak u ožujku 2014. za svoj rad mogao računati na potporu od 62 posto ispitanika.

Predsjednica trenutačno može većinski računati na potporu birača HDZ-a s 88 posto, a i dalje je najpopularnija u Hrvatskoj. O njoj pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika, njih 36 posto ima negativan dojam, dok 6 posto ne zna.

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić podijelio je građane pa o njemu pozitivan dojam ima 44 posto, a negativan 41 posto birača.

Milan Bandić na 43 posto građana ostavlja pozitivan, a na njih 50 posto negativan dojam.

O Boži Petrovu trenutačno pozitivno misli 38 posto ispitanika, a negativno njih 46 posto.

Osobni rejting popravio je i Andrej Plenković s 35 posto potpore birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, dok negativan dojam ima njih 57 posto.

Čelnika SDP-a Davora Bernardića pozitivno ocjenjuje 23 posto, a negativno 58 posto birača.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu

Komentara 20

KU
kusstjepan
07:00 28.03.2019.

Zaista ste sranje od "komentara" .....! Opljackano , pokradeno , rasprodano i u tome bijeda u ljudskim spodobama "vidi" nekaj dobrog .....!?!

SA
samobalic
06:34 28.03.2019.

Ako je to tocno,i istinito,onda je zaista zalosno.

AN
anthropos
22:03 27.03.2019.

sve je ipak prolazno, u politici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije