Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Roditelji prelaze granice'

Ravnatelji ogorčeni zbog napada na učitelja: 'To nije prvi slučaj, a mislim da neće biti ni zadnji'

učionica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
1/5
28.03.2024.
u 12:37

Nužno je hitno pojačati djelovanje odgojno-obrazovnog sustava na izgradnji pozitivnih vrijednosti i empatije koja je zapravo u našem društvu nestala, smatra Antonija Mirosavljević, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola

Otac (48) napao je učitelja 27. ožujka u trogirskoj osnovnoj školi, a Policijska uprava splitsko-dalmatinska navela je danas kako će, uz kaznenu prijavu, biti predan pritvorskom nadzorniku. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, kako je policija navela, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u obrazovnoj instituciji uporabom sile spriječio djelatnika institucije u obavljanju službenih radnji te je ostvario obilježja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Antonija Mirosavljević, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, osudila je napad te za HRT navela kako neki roditelji prelaze granice. "Moram reći da to nije ni prvi slučaj, a mislim da neće biti ni zadnji u našim školama, s obzirom na to da na neki način roditelji prelaze granice, a od toga da prijete fizički, da su prema svojoj djeci prezaštitnički. A činjenica je da danas učitelji, odnosno svi djelatnici u školi, nemaju adekvatne zaštite. Odavno je srozan ugled učitelja i škola, odavno ne vjeruju roditelji, a i javnost školama i našim učiteljima, pa se tako događaju ove stvari", kazala je te nastavila:

"Ono na čemu moramo poraditi jest mentalno zdravlje naših učenika, na preventivnim programima koji se već provode u našim školama, međutim, nužno je hitno pojačati djelovanje odgojno-obrazovnog sustava na izgradnji pozitivnih vrijednosti i empatije koja je zapravo u našem društvu nestala."

GALERIJA Specijalci naoružani do zuba i blindirano vozilo: Na sud dovedeni Ćosić, Vulić i drugi

učionica
1/40

Komentara 4

AK
Aka
13:54 28.03.2024.

Lićno znam nekoliko nastavnika i njihove priče tko su i što su i po njima se uvijek mogu iznova pitati: kontrolira li te i takve iko, jer jadna djeca s njima budući su to dokazane lijenčine, zločesti ljudi po profesiji, glupavci, nesposobni ..za jednog znam da se nije ni mogao upisati nego preko veze na studij i jedva ga savladao sa nekim dvojkicama..znači treba gledati uvijek da batina ima dva kraja, treba znati da je sve što je vlaajalo u ovoj zemlji odavno iselilo...

MA
marcellus
13:05 28.03.2024.

Napad na učitelja tretirati kao napad na policajcu. Učiteljima vratiti ovlasti da izbace ili kazne učenika koji radi s***a bez suvišnih objašnjavanja i da ga se i izbaci iz škole ako treba pa nek ide u neku za specijalne slučajeve. Ovo je postalo suludo.

IG
IgorY
13:32 28.03.2024.

Učiteljii nastavnici su izvrgnuti konstantnom teroru roditelja. Samo o tome se jasno šuti. Zanimanje učitelja trenutno je rizičnije od vojnika ili policajca, ali ponoviti ću o tome se ne priča. Ako se tako ponašaju roditelji, a što onda očekivati odd djece. U moje vrijeme djetetu nije palo na pamet da se potuži na nastavnika, da je to učinilo još bi doma slijedila kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije