Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Predsjednica glasovala sa suprugom: 'Zalažem se za decentralizaciju'

Zagreb: Predsjednica RH Grabar-Kitarović u pratnji supruga Jakova glasovala na izborima
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.05.2017.
u 10:58

Biranje neposrednih zastupnika u jedinicama lokalne uprave i samouprave izuzetno je bitno, rekla je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović glasala je u nedjelju na biračkom mjestu br. 21 u Bauerovoj ulici u Zagrebu i pozvala hrvatske građane da u što većem broju izađu na izbore te ocijenila da su lokalni izbori "izuzetno bitni". 

- Biranje neposrednih zastupnika u jedinicama lokalne uprave i samouprave izuzetno je bitno. Osobno se zalažem za decentralizaciju Hrvatske i prenošenje ovlasti na jedinice lokalne uprave i samouprave i, naravno, na prenošenje financijskih sredstava što svakako jača ulogu vaših zastupnika kako u mjesnim odborima, gradskim i općinskim vijećima,  tako posebno gradonačelnika i župana - poručila je predsjednica Grabar-Kitarović hrvatskim građanima.

Predsjednica Grabar-Kitarović stigla je na biračko mjesto u pratnji supruga Jakova Kitarovića.

Predsjednica, kako se čini, ovaj put nije fotografirala svoj listić, što je učinila na parlamentarnim izborima, zbog čega je bila izložena kritikama dijela javnosti.

DIP je upozorio da je fotografiranje listića u suprotnosti s izbornim načelima.

 

Komentara 41

Avatar navijač
navijač
11:24 21.05.2017.

Dobro je nama dok nam je naše Kolinde, da su ona dva orjunaša prije nje u svojih 15 godina napravili koliko ona do sada gdje bi nam bio kraj.

DE
derin
11:05 21.05.2017.

Dosta je bilo da nam frljici vode kulturu, mamici nogomet, a kerumi politiku. Narode pamet u glavu, daleko od populizma i primitivizma. Nadam da Splićani neće od svog grada i sebe opet praviti cirkus.

Avatar tonci123
tonci123
12:35 21.05.2017.

Svako dobro našoj predsjednici. Ljudi izađite na izbore... Glasajte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije