Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović

Predsjednica emotivno: To je jedna od najvažnijih Tuđmanovih odluka

Kolinda Grabar Kitarović
Jurica Galoić/PIXSELL
19.05.2017.
u 13:27

"19. svibnja jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti", napisala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svom se Facebook profilu prisjetila referenduma o samostalnosti Hrvatske koji se održao prije točno 26 godina. 

"19. svibnja jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti. Prva puta hrvatski je narod mogao slobodno i neposredno izraziti volju „ZA“ svoju samostalnu i suverenu državu. I učinio je većinom od 94 posto, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina", napisala je predsjednica u svom statusu te dodala kako je raspisivanje tog referenduma bila jedna od najvažnijih odluka prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

"Raspisivanje referenduma bila je jedna od najvažnijih odluka predsjednika Tuđmana, izraz njegove nepokolebljive vjere u povijesnu zrelost hrvatskoga naroda i hrvatskih građana", napisala je predsjednica te dodala kako je to dan u kojemu smo preuzeli odgovornost za svoju državu i budućnost. 

"U proteklih dvadeset šest godina prošli smo težak put, ali mnogo smo postigli. Sada su nam ciljevi demografska obnova te gospodarski prosperitet i željeni životni standard. Mladi, nezaposleni, oni koji se iseljavaju, blokirani, oni koji strepe od ovrha i mnogi drugi šalju nam jasnu poruku: želimo pravedno društvo, želimo egzistencijalnu sigurnost i perspektivu. Čvrsto vjerujem kako ćemo to ostvariti zajedništvom koje će znati odgovoriti na te i sve druge izazove našega vremena", napisala je Grabar-Kitarović i status zaključila riječima "Neka nam živi jedina i vječna domovina Hrvatska". 

 

 

 

Komentara 17

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
14:45 19.05.2017.

A u kojem stoljecu ova zivi??? Halo....ovo je 2017g. nek joj netko sapne na uho!

GF
gfrancic
17:18 19.05.2017.

Taj referendum je trebalo zabraniti, a Tuđmana i onog Miloševića na 30 godina zatvora strpati i to u istu ćeliju pa neka se potuku i tako svaki dan a nas narode ostave na miru. Danas bi Hrvatska kao i štoo je i bila glava Juge i lider u Evropi , a sada smo samo guzica Evropi

BU
Bubalamala
18:14 19.05.2017.

Mislim da je Tuđman napravio državu iz koje će svi otići.Država je pre skupa, ne radnika na svakom ćošku !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije