Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Velikom Trgovišću

Plenković o Tuđmanu: Znao je kao državnik povući prave poteze

Andrej Plenković
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
12.05.2017.
u 21:53

Plenković je u izjavi novinarima poručio da HDZ želi pozicionirati na onom dijelu političkog spektra, gdje je Tuđman postavio čvrste temelje

U povodu obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, premijer Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću u Velikom Trgovišću, kod rodne kuće predsjednika Tuđmana, te kao predsjednik HDZ-a poručio da stranku želi pozicionirati na Tuđmanovim temeljima.

Plenković je u izjavi novinarima poručio da HDZ želi pozicionirati na onom dijelu političkog spektra, gdje je Tuđman postavio čvrste temelje. To, dodao je, uključuje desni centar, narodnjaštvo i okupljanje demokršćanskih načela, odnosno svih vrijednosti na kojima se zasniva politička platforma i program HDZ-a.

"To vidim kao svoju temeljnu zadaću u ovakvim političkim okolnostima 2017. godine", istaknuo je Plenković.

Franju Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a, nazvao je najvećim čovjekom moderne hrvatske povijesti. Znao je kao državnik povući prave poteze u vrlo zamršenim i kompleksnim okolnostima, prijelomnim godinama za Europu i za Hrvatsku, od 1989. pa nadalje, koji su doveli do hrvatske slobode, samostalnosti, demokracije, stjecanja međunarodnog priznanja, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Andrej Plenković
1/8

Tuđmanu je odao posebno priznanje što je uspio u konsolidaciji  hrvatskih institucija, oslobađanju okupiranih područja i mirnoj reintegraciji Hrvatskog podunavlja bez ijedne žrtve.

Na svemu što je učinio za Hrvatsku, mi smo mu vječno zahvalni i iskazujemo naše poštivanje, istaknuo je Plenković.

Uz premijera, počast Franji Tuđmanu, dva dana prije 95. obljetnice njegova rođenja, odali su njegov sin i saborski zastupnik Miroslav Tuđman i Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman  rođen je 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću.

Komentara 11

DU
Deleted user
23:26 12.05.2017.

Čim neki političar počne koristiti Tuđmana u predizborne svrhe, velika je vjerojatnost da mu ništa drugo nije preostalo....očito očajan i zabrinut za rezultate .

AM
AMD------------------------
22:55 12.05.2017.

nije zagreb hrvatska niti je plenkovic drzavnik .

Avatar mama mia
mama mia
04:27 13.05.2017.

Tuđman nije bio nikakav državnik i zato nam se 90-ih dogodio rat, stradavnja, raseljavanja i bježanje naroda po cijeloj Europi i šire

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije