Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi meki Brexit

Predsjednica dala intervju za britansku televiziju: 'Nadam se da ćete se vratiti u EU'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Screenshot Twitter
07.08.2018.
u 11:07

I ja podržavam meki Brexit, želim da ostanemo što je moguće više bliski - rekla je Grabar-Kitarović

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović dala je intervju za Good Morning Britain na britanskom kanalu ITV govoreći o Brexitu, odnosu Hrvatske i Britanije i pritiscima s kojima se suočavaju žene u politici.

- Želimo imati odličan odnos između Hrvatske i Velike Britanije - rekla je Grabar-Kitarović, dodajući kako jako poštuje britansku premijerku Theresu May, prenosi Express. Rekla je kako je bilo sjajno razgovarati s njom o načinu zbližavanja dviju zemalja nakon izlaska Britanije iz Europske unije.

- I ja podržavam meki Brexit, želim da ostanemo što je moguće više bliski - rekla je Grabar-Kitarović, koja je izrazila žaljenje ishodom referenduma o Brexitu.

- Ali poštujemo vašu odluku. Nijedna situacija s prekidom u životu nije laka, kao što znamo iz osobnih odnosa, pa neće biti ni ova - rekla je.

- Gledajući u budućnost, nekako se tajno nadamo da ćete se vratiti - dodala je.

Govoreći o položaju žena u politici rekla je kako vjeruje da je važno pokazati da žene mogu biti snažni lideri.

- Moramo pokazati svoju ženstvenost, to nije slabost - rekla je.

- Postoje trenuci u našim karijerama kada ne smijemo pokazivati osjećaje, to je zabranjeno protokolom, ali moramo to modernizirati - dodala je Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/10

Komentara 78

Avatar hrjosko
hrjosko
11:37 07.08.2018.

Ja stvarno neznam ko normalan žali što ovi više neće biti u EZ? Pa iskreno oni i nikad nisu ni bili unutra? Prigovor za ovo, veto za ono... Bili su unutra dok nisu svatili da nemogu vladati i biti po njihovim pravilima igre. Bye, bye babe

Avatar rubinet
rubinet
11:35 07.08.2018.

Kao Kolindin glasač na prošlim izborima imam obvezu i potrebu napisati: "Kolinda...Hrvatska ne može ,nikad nije i nikad neće imati srdačne i bliske odnosom s Londonom." Zašto? Jednostavno : oni su veliki prijatelji s našim neprijateljima...i uvijek su bili na na njihovoj strani,a nikad na hrvatskoj....Prema tome diplomacija jest puna medenih riječi,ali treba biti oprezan i suzdržan...

KR
Krotila
11:51 07.08.2018.

podmUkli Englezi nisU izašli iz EU,i pitanje da li če izači

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije