Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan neovisnosti

Predsjednica čestitala Dan neovisnosti: Želimo još više i bolje!

Marko Prpic/PIXSELL
05.10.2018.
u 14:47

Predsjednica ističe da smo danas "ponosni na svoju demokratsku državu, koja je, zahvaljujući brojnim međunarodnim uspjesima naših državljana, poznata diljem svijeta

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak je građanima uputila čestitke uoči Dana neovisnosti istaknuvši da je Hrvatska od proglašenja neovisnosti u listopadu 1991.  postigla niz uspjeha, ali i da želimo "još više i bolje".

"Želimo državu u kojoj će svatko biti cijenjen na temelju svojega rada i doprinosa općemu dobru, u kojoj će naša djeca i mladi imati zajamčenu perspektivu dobrog obrazovanja, zaposlenja i pravedne plaće, a obitelji sve potrebne uvjete za rađanje i odgoj djece. Želimo Hrvatsku u kojoj će biti više domovinskog zajedništva, solidarnosti i međuljudskog uvažavanja", poručila je predsjednica u čestitki koju je za Dan neovisnosti, 8. listopada, uputila svim Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima i državljankama u zemlji i diljem svijeta. 

"Tijekom godina neovisnosti postigli smo sjajne uspjehe na mnogim područjima državnog i društvenog razvoja, ali znamo da imamo sjajne razvojne potencijale i zato želimo još više i bolje", stoji u čestitki predsjednice.

Podsjeća se i na odluku Hrvatskoga sabora 8. listopada 1991., kada je nakon dugih stoljeća borbe, konačno i neopozivo, pod odlučnim vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i zahvaljujući hrabrosti naših branitelja, ostvarena povijesna težnja državne neovisnosti.

Predsjednica ističe da smo danas "ponosni na svoju demokratsku državu, koja je, zahvaljujući brojnim međunarodnim uspjesima naših državljana, poznata diljem svijeta".

"Imamo povijest koja nas nadahnjuje i budućnost koja nas obvezuje", poručuje predsjednica u čestitki za Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

>> Pogledajte video i saznajte kako će izgledati prva hrvatska podmornica koja će se uskoro graditi

Komentara 26

MA
Malenkost
09:02 06.10.2018.

Izgubila je mogucnost realnog uvida u stanje HR. Smijuckanje, defile s modnim kreacijama, prsti oko sebe s nerealnim stanjem. Imam utisak da je ne u menopauzi nego u drugom pubertetu!!

Avatar TONI
TONI
20:47 05.10.2018.

I kao covjek i kao Predsjednica i kao politicarka kapa do poda. Nasa je KOLINDA vrh svijeta kojoj se svi dive. A kako izgleda e tu cestitka Jakobu!!!

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
16:13 05.10.2018.

više voćnih jogurta vam želim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije