Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 5. do 15. kolovoza

Predsjednica će ipak na odmor

Vjerojatno će na Brijune, ali ne u neku od tamošnjih vila i državnih rezidencija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
30.07.2018.
u 15:21

Na godišnji ju je najviše “natjerala” računica da, uđe li u utrku za drugi mandat, 2019. zbog predizborne kampanje i neće ići na odmor

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtoj je godini svog mandata i već je poznato da ne pridaje previše važnosti planiranju svog godišnjeg odmora. Tako je i ove godine, a do prije par dana na Pantovčaku su sumnjali da ove godine uopće i neće ići na godišnji. No, ona je, čini se prelomila i ipak ide na odmor i to u “tradicionalnom” vremenu, odmah nakon obilježavanja godišnjice Oluje u Kninu, te Sinjske alke, u nedjelju, 5 kolovoza. Na odmoru bi trebala ostati do 15. kolovoza.

Tako je odlučeno jer je proteklih mjeseci imala vrlo žestok tempo, uključivo i SP-u u Rusiji. No, predsjednicu je na odmor najviše “natjerala” računica da, ako uđe u trku za drugi mandata, iduće godine neće biti vremena za godišnji, zbog predizborne kampanje.

Vjerojatno će se predsjednica opet odmarati i odsjesti na Brijunima, ne u nekoj od tamošnjih vila i državnih rezidencija, koje su znali koristiti drugi hrvatski predsjednici i drugi dužnosnici, no Grabar-Kitarović nikada. Ona je već u dva navrata, 2016. i 2017., odsjedala u brijunskom vojnom objektu Peneda, a boravak na Brijunima osobno je plaćala. U tom vojnom objektu smješteni su inače pripadnici Počasno-zaštitne bojne, odnosno Mornaričko počasno-zaštitna satnija koja osigurava štićene osoba za vrijeme boravka u rezidencijama na otoku.

U sklopu vojnog objekta je i apartman s malom kuhinjom, što su uvjeti smještaja u kojemu se predsjednica osjeća dobro. Kako se ona trudi medijski ne izlagati svoju obitelj i djecu Katarinu (17) te Luku (15), ne zna se još hoće li se i oni sa suprugom Jakovom pridružiti na koji dan predsjednici na Brijunima, kako se znalo prije događati, ili će ljetovanje uglavnom provoditi kod suprugovih, na Malom Lošinju. Svoj prvi predsjednički godišnji provela je 2015. u SAD-u s obitelji i o vlastitom trošku, druge na Brijunima.

Vjerojatno će na Brijune, ali ne u neku od tamošnjih vila i državnih rezidencija
1/13
Ključne riječi

Komentara 75

SO
Somelier
21:20 30.07.2018.

Üta vi srbiöi nemate svoje portale.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
00:19 31.07.2018.

Predsjednica je najbolji izbor inace je opancari nebi tako napadali.

ST
Starotopoljanin
15:48 30.07.2018.

Nije ona stazic,da boravi za sedam kuna i na trosku drzave kao onaj izgubljni antifa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije