Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Annegret Kramp-Karrenbauer

Nasljednica Angele Merkel odustaje i povlači se s čela CDU-a

Annegret Kramp-Karrenbauer i Angela Merkel
Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
1/3
10.02.2020.
u 10:03

Prema medijskim izvješćima, njemačka kancelarka Angela Merkel iz te stranke želi da AKK, kako je Nijemci zovu, ostane ministrica obrane.

Nasljednica njemačke kancelarke Angele Merkel na mjestu šefice Kršćansko demokratske unije (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer neće sudjelovati u utrci za položaj njemačke kancelarke, a čelno mjesto u CDU planira napustiti sljedeće ljeto, javljaju njemački mediji pozivajući se na izvore u CDU.

Tako se ponovno otvara pitanje političkog nasljedstva njemačke kancelarke koja je krajem pretprošle godine, po mnogima preuranjeno, najavila povlačenje nakon isteka sadašnjeg mandata.

Merkel je odlučila čelnu poziciju u stranci odmah prepustiti Annegret Kramp-Karrenbauer. Odonda je AKK, kako su je njemački mediji prozvali, napravila niz pogrešaka, zbog kojih se nije uspjela profilirati u vjerodostojnu nasljednicu moćne političarke, iza koje su četiri kancelarska mandata.

Nakon kaotične godine njezina mandata mnogi u stranci sumnjaju da je ona prava osoba za preuzimanje dužnosti kandidatkinje CDU-a za kancelarsku dužnost, zbog čega je nedavno na kongresu CDU-a pozvala 1000 delegata da je podrže ili će u protivnom odstupiti. Tada je dobila stranačku potporu, ali time nisu prestali njezini problemi unutar stranke.

Zadnji je bio kontroverzna potpora CDU-a u Tiringiji izboru premijera kojeg je podržala ekstremna desnica, zbog čega su se pojavile špekulacije da Annegret Kramp-Karrenbauer ne kontrolira stranku kojoj je na čelu.

Ključne riječi

Komentara 2

IT
I-To
10:40 10.02.2020.

Totalni raspad Politički i društveni svako protiv svakoga a na tome je Gosp.Merkl radila godinama i sada je na cilju da će ona odustati od nove kandidature nebi rekao.Laž naroda će se nastaviti i dalje samo jedan važan primjer govoree da su oni vele sila a da bili su na drugom mjestu a sada na devetom a govore i pišu kako su u plusu ko nikada kako to može biti treba ju se pitati a sve su zadnjih 30 god.zapustili da bi to sve popravili treba im najmanje 2 biliona € a tih nemaju .A svima onima konji su ovisni od njihove industrije će doživjeti veliki fijasko.

Avatar Trica
Trica
10:29 10.02.2020.

Bog na nebu, Angela na zemlji:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije