Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Štromar:
Povratak na članak

'Uvest ćemo porez na nekretnine ako će to biti pozitivno za građane'

"Većini građana troškovi neće biti viši, zavisi o samoj cijeni procijenjene nekretnine. No, mislim da će većina građana plaćati manje", rekao je Štromar

Komentari 67

BU
Budak
13:55 03.08.2017.

Kako je to moguce da novi porez moze biti pozitivan za gradane?! Jedno je misliti a drugo je znati. Drzava se vodi planski a ne na bazi misljenja i blebetanja.

VL
MA
majmudin
14:02 03.08.2017.

e da...bit će mi sigurno pozitivno davati 5000 kn godišnje zato što posjedujem stan u RH...usrati ću se od pozitive...

VL
ST
stefj
14:08 03.08.2017.

Ne znam što može biti pozitivno kod uvođenja nekog novog poreza, kakve su ovo gluposti... Stvari su jednostavne, država je preskupa i treba nekako namaknuti novce. Hrpa uhljeba, hrpa interesnih skupina, hrpa udruga, hrpa "stečenih" prava, sve to treba platiti.. Treba platiti i kredite kojima su se hranili do sada... A onih koji zarađuju novac sve manje, odlaze, naročito struka iz visokoprofitnih zanimanja. Ne postoji takvo gospodarstvo koje se može natjecati s rastrošnosti države, a ta rastrošnost raste iz godine u godinu... Preko 50% ljudi radi u državnim i javnim službama (ovisi da li je ljeto ili zima), ako dodamo udruge i slične oko 73% građana ovisi o primanjima iz proračuna. Ne samo da ne postoji privreda koja to može pokriti, ne postoje niti porezi i ostali nameti koji se mogu izmisliti, koliko god se trudili... Porezno smo najopterećenija zemlja u tranziciji, sa najgorom antipoduzetnićkom klimom i najgorom birokracijom u EU. Nema niti naznaka da će se situacija uskoro promijeniti na bolje, već su jasne pokazatelji da će nas i Bugarska prestići po BDP-u. U svemu tome, porez na nekretnine je samo kap u moru, niti približno dovoljno da se svi nahrane koji bi željeli. Samo je pitanje koji će se još novi porez izmisliti, koji namet će izglasati...

VL
MI
miso
14:19 03.08.2017.

Skinuti s vlasti odmah sve koji žele primijeniti porez na nekretnine! Tisuće godina to nije trebalo pa onda ne treba ni sada. Narod će ih ukinuti.

VL
CA
Cafa
15:10 03.08.2017.

Lažeš, Štromar. Stvarni cilj poreza je izvlastiti sve one tvrdoglave penziće koji već desetljećima ne žele prodati svoje nekretnine na elitnim lokacijama u centru Zagreba, u Dubrovniku, i u turističkim mjestima. Kad im 2020. povećaš porez na 700 kn mjesečno a oni imaju penziju 1800 i ne mogu to plaćati, morat će ili prodati (a zna se tko će kupiti, onaj koji se nakrao i koji ima 100.000 € gotovine) ili još lakše - bit će im oduzeto i postat će državno. Pa će ići nekom podobnom tko će tu nekretninu "staviti u funkciju". Eto, to je pravi cilj ovog poreza na nekretnine, a osim toga dobro dođe i tih 4 milijarde kuna da se financira vlast (klijentelizam, uhljebništvo, kupovanje glasova, itd.). Novci od poreza sigurno neće ići za zdravstvo i školstvo. Ovo će biti najveća pljačka hrvatskog naroda ikad. Od nacionalizacije do privatizacije, od Komunističke Partije preko Tuđmana do Sanadera.

VL
JO
josipkucko59
13:58 03.08.2017.

drug stromar kad mi ti das smjestaj javi se za porez

VL
Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
14:45 03.08.2017.

Tražili (izabirali) ste gledajte - narod uvijek dobije onakvu vlast kakvu zaslužuje

VL
FT
feel_the_coruption
14:05 03.08.2017.

Ha ha ha pa nema više drugačije reakcije nego smijeh. Ovo mogu progutati samo tvrdi glasači sdp-a ili hdz-a, oni koji su dobro uhljebljeni i osigurani. Isto kao naplata parkinga kad Bandić kaže da su ga "građani molili" :-)

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
14:10 03.08.2017.

Trebamo sto veci porez I više gladnih kako bi lakse uz Boga I domoljublje shvatili da imamo Hrvatsku.

VL
DU
Deleted user
14:24 03.08.2017.

To je sigurno pozitivno za građane, pogotovo za one koji ga neće moći plaćati pa će ostati ovrhom bez nekretnine... Tada ćemo ih mi jeftino kupiti i lijepo istima iznajmljivati... Građani će se tako lijepo osloboditi briga oko nekretnine... Također bit će sretni da znaju da se povećanjem poreza mogu i podići plaće našoj eliti, a i za kakvo novo meče i avioničić za igranje će se moći potrošiti....

VL
OS
osica
14:23 03.08.2017.

Hm, procjena po kojoj će " većina građana plaćati manje "? nema takve procjene, koja bi išla na ruku građanima, jer da postoji ne biste se ovako izmotavali svi skupa. Platiti ću sva ona odricanja zbog vlastitog krova nad glavomlavom još jedanput. Što ima država s tim,? Plaćene komunalije, plaćeni radovi, plaćen kredit ....... nikad godišnjeg, samo rad , rad i vi mi sad krojite ponovno, ono što ne bi smijeli. Uložili su Lokalci i u vodu i u kanalizaciju,..........sve kao sredstva iz EU.... slikali se za novine, proslavili i nakon toga to prebaciji na nas. Ni sama ne znam , više ni dešifrirati što sve plaćam u cijeni vode pored iznosa potrošenih kubika, pet šest naknada zavisno od tih kubika...... i tako " sve je to za građane da plaćaju manje, pa tako će biti i ovo" Rekli bi "malo sutra". Kod nas ništa ne može biti manje za građane već samo više. Valjda smo to već svi skopčali ili nam treba nacrtati ?

VL
VL
vlada1
14:49 03.08.2017.

A znaš i ti Štromar kakati, koji je to porez pozitivan za gradjane?

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
14:49 03.08.2017.

Štromaru, kad te vlastiti susjedi nisu izabrali da im budeš župan onda si dobio ukazanje Blažene djevice Marije koja ti je rekla -Nema veze Peđa, odi u Vladu RH, ako te pitaju samo diži ruke i budi potpredsjednik vlade RH.

VL
GD
Gospon Drug
14:09 03.08.2017.

Ali kad bi se uveo porez na bedastoću onda bi morali mjenjati ustav je bi to bilo negativno po zastupnike...

VL
DU
Deleted user
14:26 03.08.2017.

Što veći porez to je pozitivnije za građane. Dakle dižite i PDV barem na 30% tako da i oni najgluplji konačno shvate da je vrijeme za pakiranje za Njemačku i Irsku...

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:03 03.08.2017.

bez novog nameta ce sigurno platiti manje. neoliberalne price za malu djecu.

VL
DI
Dingač
15:43 03.08.2017.

ako nam uvedu novi porez sve ću prodati i napustiti hrvatsku. skoro sva rodbina mi ode u bijeli svijet i više se ni meni ne živi u ovoj opljačkanoj i rasturenoj zemlji. moji snovi polako padaju u vodu. nema smisla više očekivati nešto dobro od ovakvih političara.

VL
TR
tramontana
14:30 03.08.2017.

Ima ona "vrati koke, ča si pozobala" . Pobiglo vas je puno, ali vi koji mislite uteći priko granice sada. E nećete. Platiti će te buletu.. Jer, u našoj državi mora neko raniti i lažne invalide, politikante, agencije, bilježnike, lupeže, muljatore.

VL
BI
binki
15:08 03.08.2017.

Smeče od smeča.smeče. Za njega vrijedi ona od hajdaša. Veči lopov od hdzovca mOže.biti samo njegov koalicijski partner. SAUCHA,KOSOR,BANDIĆ. A sve to još podržavaju haso i bruna .

VL
DU
Deleted user
15:15 03.08.2017.

Gospodin se sav izobličio od silne vjerodostojnosti. Svi redom tkz političari nam već godinama prodaju nebulozne i neprobavljive priče o boljem životu, napretku, ukidanju raznih poreza i daća ali ipak treba nahraniti državni monstruozno veliki aparat.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.