Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Organizatori su perfidni'

Ministar Matić: 'Taj šator je kao i rat. U stvarnosti su svi gubitnici'

Predrag Matić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/10
13.04.2015.
u 18:03

- Policajci su mi rekli da bi prosvjed razriješili za pet minuta, ali najteže invalide su organizatori stavili u prvi plan - rekao je ministar Matić.

Ministar branitelja Predrag Matić Fred danas u Banskim dvorima sudjelovao na Tweetupu, druženju s aktivnim korisnicima Twittera, a u povodu višemjesečnih prosvjeda ispred Ministarstva branitelja.

Na početku je ministar kazao da će se uskoro navršiti šest mjeseci od početka prosvjeda. Smatra kako je razgovor jedino rješenje za taj prosvjed i da dijalogu nema alternative. Naglasio je da u šatoru ispred Ministarstva branitelja prosvjeduje "manji broj, politički izmanipuliranih, branitelja". - Prosvjed u Savskoj potpuno je neartikuliran, a zahtjevi prosvjednika su nejasni - kazao je ministar Matić te dodao da strpljenje koje pokazuje Ministarstvo i Vlada nisu znak slabosti, već razumijevanja.

"Ostavku neću podnijeti"

- Ostavku neću podnijeti iz nekoliko razloga. Dobro radim posao i mislim da sam jedan od uspješnijih ministara u Vladi. Demokracija se ne događa na ulici, nego na izborima - rekao je ministar Matić te dodao da su organizatori prosvjeda "perfidni do neslućenih razina". - Policajci su mi rekli da bi prosvjed razriješili za pet minuta, ali najteže invalide su organizatori stavili u prvi plan - rekao je ministar te dodao da "organizatori iskorištavaju ljude u kolicima".

- Najviše bismo voljeli da šatora nikada nije bilo. Taj šator je kao i rat, imate tehničkog pobjednika, a u stvarnosti su svi gubitnici - kazao je ministar te dodao da prosvjednici "u okviru demokratskih standarda", što se njega tiče, "mogu prosvjedovati do sudnjeg dana".

- Neki koji se sad nalaze pred šatorom, to im je prvi dodir sa šatorom jer nikada nisu bili ni u ratu ni na kampiranju - kazao je ministar Matić te dodao da je znao kako će biti, prije tri godine se ne bi primio posla ministra branitelja.

"Glačam puno bolje od supruge"

- Haag pokazuje humanost prema ljudima koji su teško oboljeli, iako oni tu humanost nisu pokazivali 90-ih godina - rekao je Matić o puštanju Gorana Hadžića iz Haaga. - Prihvaćam tu odluku, teška srca, ali prihvaćam - dodao je Matić.

Ministar je otkrio da je "Mali princ" najbolja knjiga koju je pročitao te da glača "puno bolje od supruge".

Druženje  u Vladi moglo se pratiti i uživo putem prijenosa na internetu.

>> Matić: Platit ćemo Sheraton ako pokažu gdje to treba stajati u proračunu

>> 'Matić nije potrošio 400 nego 118 tisuća kuna'

Komentara 79

AB
abram
09:07 13.04.2015.

...eto prilike da ga se pita da li će vratiti povlastice koje je stekao kao 80% HRVI, a sada je ozdravio...pa i novac za kupnju stana između ostaloga...

HA
happyshack92
09:33 13.04.2015.

hajde odtwittaj više,..

BA
bakulušić
17:56 13.04.2015.

Kako čovjek ne može shvatiti što znači: "Daj ostavku!". Možda bi zahtjev trebalo napisati i na ćirilici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije