Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranka snaga
Povratak na članak

'Predlažemo zabranu ovrha nekretnina, kao i zabranu ovrha cijelog primanja'

Potrebno je propisati i apsolutni rok zastare potraživanja u ovršnome postupku, jer nema smisla da se ovrha može beskonačno provoditi, na način da se pri isteku roka od 10 godina promjenom sredstava ovrhe sve pokreće ispočetka.

Komentari 6

Avatar nekakav
nekakav
12:43 01.07.2019.

tako je, zabraniti uopće i zahtjev za vraćanjem duga, onemogućiti sudske procese za namirenjem štete i povrata posuđenog novca! ne dozvoliti da se ikako i ikada vjerovnik može naplatiti. dužnicima omogućiti nesmetan život, brisanjem duga, dovoljno da daju izjavu da ne mogu vratiti dug i stvar staje, reset! tako će i država moći bankama reći da nema novca za vratiti kredite, i to se anulira. baš me zanima kad država bude rekla tvrtkama koje su za nju nešto radile, da im ne može platiti, to se isto samo poništi, ne... plaće radnicima, ma što, isto se njihovi zahtjevi trebaju poništiti za isplatom plaća! jer je sve to i istom rangu! dugove ne priznajemo, dosta tiranije! kad vam država pošalje uplatnicu, vi odbijte platiti, imate super izgovor, ne možete to platiti. baš me zanima kolko će se auta prodati, kad ovaj način poslovanja proradi. umjesto da se vjerovnike zaštiti, mi izmišljamo svake godine dodatne načine kako otežati naplatu. dužan si za vodu, plin, telefon, kredit banci, izvoli plati. koga briga gdje ćeš živjeti!!! ako se tu malo popusti, onda nam je kraj blizu. probajte vi u njemačkoj ne platiti ratu kredita. ajde, da čujem iskustva... jesu nekog izbacili iz stana? aha, većina je u najmu stana, nisu vlasnici! super. ajmo tako i kod nas. ne platiš osiguranje auta? samo voziš? struju ne platiš? baš zgodno. fore ne pušim na temu da kod nas nemaš novca za sve to platiti. jer potrošiti znaš.

VL
MA
Markos
12:58 01.07.2019.

Pa zar ste vi normalni? Tu kod nas u Sloveniji ima minimalna plaća koja se ne smije ovršiti a sve ostalo ode - račun ti se blokira i ode regres, dodatki na plaću - dakle sve što nije minimalna plaća (nekih 600 eur). Dok ne platiš raćun ti je blokiran. Plaćaš sve troškove advokata, postupka i kamate! Kuća i stan se MOŽE ovršiti. Plačaj svoje dugove i promjeni životni stil ako ne želiš biti u dugovima. Dakle u SLoveniji, koju vidim velik dio Hrvata doživljava kao eldorado ima to sređeno po sistemu Dužan si? PLATI! Pozdrav iz Slovenije.

VL
SE
senior
13:03 01.07.2019.

Ukinuti ovrhe za dužnike na dugove čije dugove su kupili Kapital fond i drugi bjelosvjetski gulikože.

VL
YY
yy1
13:14 01.07.2019.

Pravna država potroši zaduži a kad dođe vrijeme plaćanja pod pritiscima će mo izglasati zakon da i ne moramo posuđeno i potrošeno vratiti ili platiti.

VL
PA
Patek
13:19 01.07.2019.

Drugim riječima, predlažemo zabranu kredita, no bez kredita nema ekonomije, predlažemo dakle, da ekonomija ode u p.m. Glavno da smo se riješili ovrha. Mora da je jako inteligentan taj predlagatelj.

VL
ŠE
šeka
14:01 01.07.2019.

moja podrška čovjeku koji jedini u saboru radi za narod

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.