Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srp

Pred stečajem bivša stranka Stipe Šuvara – Socijalistička radnička partija Hrvatske

stipe šuvar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
23.05.2016.
u 14:06

U oglasu se pozivaju i vjerovnici SRP-a da u roku 45 dana od objave oglasa predlože otvaranje stečajnog postupka

Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP), političke stranke koju je 1997. osnovao Stipe Šuvar, da u roku petnaest dana u skraćenom stečajnom postupku predaju popis imovine obveza te političke stranke sa 11.410 kuna utvrđenog duga do 1.rujna 2015.

U oglasu se pozivaju i vjerovnici SRP-a da u roku 45 dana od objave oglasa predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se oni i zastupnici stranke u zakonskim rokovima, sud će utvrditi da je SRP nesposoban za plaćanje, te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

SRP je osnovan u listopadu 1997., a u registar političkih stranaka upisan je s rednim brojem 112 u siječnju 1998. Osnivač i predsjednik te stranke do 2004. bio je Stipe Šuvar - sociolog i sveučilišni profesor, bivši republički sekretar za prosvjetu i kulturu, autor 'Bijele knjige' i član Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske i Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije.

SRP je izvaparlamentarna stranka od svoga osnivanja, a u programu ističe da "okuplja ljude socijalističke orijentacije, koji se u Hrvatskoj bore za socijalizam, kakav će se u 21. stoljeću rađati iz svjetskih i evropskih društvenih mijena i kretanja, pa utoliko neće zaobići ni Hrvatsku kao malu evropsku zemlju".

>> Kvesić: Stipe Šuvar nije nikada ništa ukrao, bio je pošten, ali loš političar

Komentara 12

Avatar navijač
navijač
14:54 23.05.2016.

Pitanje je zbog koga je uopće i dosad postojala ta stranka to jest kome je išao novac.

DU
Deleted user
14:26 23.05.2016.

zašto se ne stope sa SDP i SDSS ..sličan ako ne i isti program

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
16:56 23.05.2016.

Propadaju jugokomunjare na svim poljima. Što prije to bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije