Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pred stečajem bivša stranka Stipe Šuvara – Socijalistička radnička partija Hrvatske

U oglasu se pozivaju i vjerovnici SRP-a da u roku 45 dana od objave oglasa predlože otvaranje stečajnog postupka
23. svibnja 2016. u 14:06 12 komentara 1108 prikaza
stipe šuvar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP), političke stranke koju je 1997. osnovao Stipe Šuvar, da u roku petnaest dana u skraćenom stečajnom postupku predaju popis imovine obveza te političke stranke sa 11.410 kuna utvrđenog duga do 1.rujna 2015.

U oglasu se pozivaju i vjerovnici SRP-a da u roku 45 dana od objave oglasa predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se oni i zastupnici stranke u zakonskim rokovima, sud će utvrditi da je SRP nesposoban za plaćanje, te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

SRP je osnovan u listopadu 1997., a u registar političkih stranaka upisan je s rednim brojem 112 u siječnju 1998. Osnivač i predsjednik te stranke do 2004. bio je Stipe Šuvar - sociolog i sveučilišni profesor, bivši republički sekretar za prosvjetu i kulturu, autor 'Bijele knjige' i član Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske i Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije.

SRP je izvaparlamentarna stranka od svoga osnivanja, a u programu ističe da "okuplja ljude socijalističke orijentacije, koji se u Hrvatskoj bore za socijalizam, kakav će se u 21. stoljeću rađati iz svjetskih i evropskih društvenih mijena i kretanja, pa utoliko neće zaobići ni Hrvatsku kao malu evropsku zemlju".

>> Kvesić: Stipe Šuvar nije nikada ništa ukrao, bio je pošten, ali loš političar

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?