Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVA KAKVA SE NE PAMTI

Pred stanovnicima Kokorića još jedna teška noć: Voda bi mogla porasti još pola metra

Kokorići: Dežurne službe nastavljaju s radom tijekom noći na poplavljenom području
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.12.2020.
u 23:39

Kroz prvih devet dana prosinca na vrgoračkom području palo je 463 litre kiše po četvornom metru, odnosno količina koja inače padne u dvomjesečnom razdoblju.

Već nekoliko dana stanovnici Vrgoračkog kraja bore se s nezapamćenom poplavom. Na terenu su brojne službe spašavanja, a voda i dalje nadire. Stotine do svojih domova mogu doći isključivo čamcem, a pet obitelji je već premješteno na sigurniju lokaciju

- Ono što je bilo nužno maknuli smo, recimo, što se tiče poljoprivrednih strojeva, isključili smo donji dio struje, rekao je Milivoj Pervan iz Kokorića za HRT. Mnogi su se nadali kako će vreće s pijeskom pomoći, međutim voda i dalje nadire. Očekuje se kako bi mogla narasti još pola metra.

Stanje pogoršava činjenica da ni ova noć neće biti mirna. Naime, nad srednjom Dalmacijom razvilo se novo nevrijeme, javlja Dalmacija danas.

VIDEO: Poplava u Vrgorcu: Do mnogih kuća se više ni ne može, snimila: Slavica Vuković

Gradonačenik Vrgorca Ante Pranić komentirao je situaciju na Facebooku. 

- Dragi moji stanovnici Kokorića, kao što ulažemo napore sada prilikom porasta vodostaja, još veći napori nas čekaju kada se voda povuče i svijetla reflektora izgase. Niste sami sada, a nećete biti sami ni kasnije. Pronaći ćemo model pomoći u obnovi. To je naša dužnost i obaveza - stoji u statusu. 

Lokalna škola pod vodom

Podsjećamo, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je u četvrtak proglašenje elementarne nepogode u Vrgoračkom kraju zbog poplave u naselju Kokorići, dodavši tada da neće biti potreban angažman Hrvatske vojske.

"Vidljivo je i golim okom da će biti proglašena elementarna nepogoda - to će biti učinjeno sutra tijekom dana," rekao je župan Boban koji je dodao da će vatrogasci postaviti šatore za prihvat i rukovođenje daljnjim radom jer je lokalna škola već pod vodom.

Kokorići: Dežurne službe nastavljaju s radom tijekom noći na poplavljenom području
1/10

"Crveni križ Splitsko-dalmatinske županije osigurao je nešto isušivača, međutim potrebno ih je još dodatnih 30-ak  i to ćemo zatražiti od ministra Banožića i mislim da neće biti problema," kazao je župan Boban.

Kroz prvih devet dana prosinca na vrgoračkom području palo je 463 litre kiše po četvornom metru, odnosno količina koja inače padne u dvomjesečnom razdoblju. U posljednja 24 sata u Vrgorcu je palo 42 litre kiše po četvornom metru.

Komentara 2

KU
kurta10
01:23 11.12.2020.

Jedna Nizozemska je otela ogroman teritorij od mora, a mi se mučimo sa nekim poplavama, jer su nesposobni kanale napraviti i održavati. Štoviše zadnji su rađeni za vrijeme Marije Terezije. Slijedeći puta opet glasajte sa iste. Da budem iskren, nije niti bolje tu u Slavoniji. Sve zapušteno...

DU
Deleted user
00:13 11.12.2020.

Bit će toga još.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije