Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA ZBOG NESREĆE U MORU KOD VISA

Prebrzo upravljao gumenjakom pa udario u jahtu i teško ozlijedio šest osoba

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.12.2016.
u 13:50

Putnici koji su bili u gumenjaku su teško ozlijeđeni, a dvojica su imala izuzetno teške ozljede

Muškarac (38) optužen je zbog nesreće koja se ljetos dogodila u akvatoriju Visa, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Nesreća se dogodila 5.srpnja 2016. u 14.20, a 38-godišnjak je upravljao gumenjakom kojim je prevozio šest osoba. Prema optužnici, iako je bio udaljen manje od 300 metara od obale, kretao se brzinom većom od 13,7 nautičkih milja.

Približio se jahti koja je plovila od Komiže prema Hvaru, a s obzirom na brzinu kojom se gumenjak kretao, navodi se u optužnici, 38-godišnjak nije mogao izbjeći sudar pa je naglo skrenuo volanom ulijevo. Zbog toga manevra, tvrdi tužiteljstvo, prednjim je dijelom gumenjaka udario u lijevi pramčani dio jahte. Putnici koji su bili u gumenjaku su teško ozlijeđeni, a dvojica su imala izuzetno teške ozljede poput razderotina po glavi, prijeloma zatiljne kosti, nagnječenja mozga...

Tužiteljstvo  u optužnici traži i da se 38-godišnjaku produlji mjera opreza kojom mu je zabranjeno obavljanje poslova skipera ili bilo kakvih drugih poslova povezanih s plovidbom kao i upravljanje svim vrstama plovila. Tu mjeru opreza odredio mu je Županijski sud u Splitu 18. srpnja 2016. 

> > Gumenjakom naletio na ronioca i teško ga ozlijedio

Ključne riječi

Komentara 3

IN
interwebing
14:16 23.12.2016.

prebrzo je vozio gliser i zabio se u Vis..

RI
rikavac
16:49 23.12.2016.

zakon u Hrvatskoj ista kazna kad ubijes nekog primjer Horvatincic i kad ovako ozlijedis nekog.

Avatar babas
babas
12:17 26.12.2016.

Pa zar nije ni uhićen zbog teške nesreće koju je prouzročio nemarom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije