Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO U ZAROBLJENIŠTVU
Povratak na članak

Prebeg: Želim širiti istinu o tome što se događa u Ukrajini. Rat traje od 2013., sad se intenzivirao

Vjekoslav Prebeg, koji se borio na strani Ukrajine, te je zarobljen u travnju prošle godine i pušten u listopadu, gostovao je u jednom od najpopularnijih hrvatskih YouTube kanala – Podcast Inkubatoru. Govorio je o tome kako iz prve ruke izgleda rat u Ukrajini i prva crta bojišnice, kako ga je kod Mariupolja zarobila ruska strana i što je proživio u zarobljeništvu te koju je ulogu pri oslobođenju igrao saudijski princ Bin Salman.

Komentari 24

VO
Vookov
18:58 17.03.2023.

Putinofili su navijali da doživi istu sudbinu kao Jean-Michel Nicolier.

VL
DA
Dammir
19:13 17.03.2023.

Putler od 2008. radi na širenju "ruskog sveta".

VL
ZE
zeldox
22:29 17.03.2023.

molim Srbe koji ovdje svakodnevno pišu da mi objasne sa čime ih je Rusija zadužila da je tako podržavaju? Rusija po ničemu nikome nije zanimljiva pa ni samim Srbima kojih je više od milijun otišlo na " truli zapad" nikoo nebi malo pod rusku čizmu, na trulom zapadu se vozi BMW, Mercedes...a u Rusiji lede i Moskvići.., plača je 2000e pa na više, u Rusiji 500e, nema slobode govora, nema referenduma, nema drugih stranaka osim dragog vođe Putina..., i da podsjetim sve što imate i vidite došlo je sa zapada - mobitel, internet, kompjuter, Tv, klima u autu, stakla na "dugmiće" ... , možda sam nešto zaboravio :)

VL
MA
marta22
21:14 17.03.2023.

G. Prebeg se izražava bolje i govori pametnije nego većina naših političara i javnih osoba. Baš ugodno iznenađenje!

VL
Avatar spin
spin
18:53 17.03.2023.

Kaže nitko od Ukrajinaca nije očekivao invaziju, niti su znali da će do nje doći, ali jedan čovjek je sve znao i zato se pripremao i naoružavao svoju zemlju u nadi da će ostvariti ono što im 91. nije uspjelo. Bio je to Aleksandar Vučić. I dok se on bjesomučno naoružavao HDZ veleizdajnici i nesposobna SOA sve su nonšalantno promatrali, kao da ih se ne tiče, kao da nismo iskusili srpsko "bratstvo i miroljubivost". Dakle ponavljam našim talibanima i inim "analitičarima" koji do dana današnjeg nisu ovo shvatili. Vučić je u ratu zajedno s Putinom kao njegov najodaniji saveznika.

VL
ST
stranicanijepronadena
10:06 19.03.2023.

@ Besposlen pop Zaboravio si spomenut majdan državni udar, Minsk 1 i 2 . Izgleda da boluješ od selektivnog pamćenja.

VL
Avatar Retrogradni.merkur
Retrogradni.merkur
07:24 18.03.2023.

Rijeci ovog Azov placenika vrijede isto koliko i rijeci bilo kojeg ruskog placenika iz Wagnera, budimo realni

VL
DU
Deleted user
21:19 17.03.2023.

Silno sam znatiželjan saznati njegovu istinu o tome što se događa u Ukrajini.

VL
TR
Trubač
13:55 18.03.2023.

Riječi ubojice i propalice ne znače ništa, traži egzistenciju. Diplomirani čoko. Zna se da su Rusi ubijani i maltretirani, puč i SAD u ratu. Ne treba mi priča plaćenika, Azova.

VL
LU
luftbrenzzer
15:38 18.03.2023.

Tvrdnje Prebega da je rat počeo 2013. ne uklapa se u priče europskih političara koji tvrde da je ruska bezrazložna agresija na Ukrajinu počela tek veljači2022. bez ikakvih prethodnih sukobljavanja sa ruskom manjinom u Ukrajini. No dobro, navodno je doo tada poginulo jedva 15-estak tisuća Rusa što se nikako ne može smatrati dovoljim povodom za tzv specijalnu vojnu intervenciju. Naime suvereno je pravo svake države da provodi unutarnji red po svojoj volji makar morali uporabiti i silu i likvidirati protivnike u mjeri koliko je potrebno da zavlada mir. Tu su se Rusi upetljali i sada snose krvave posljedice svojih nepromišljenih zamisli s time da zlo još nije ni izdaleka kulminiralo koliko bi moglao. Naime, ako im dojadi ginuti kao muhe, mogu jednostavno (po uzoru na SAD) baciti pokoju A-bombicu i privesti ovu agoniju armagedonskom finalu. Dokazano je da su dosele uvijek vukli nepromišljene poteze pa se lako može očekivati ono čega se sav svijet užasava.

VL
DU
Deleted user
19:02 17.03.2023.

Odičan razgovor i istina iz prve ruke! A ne frizirana i monitoringirana, prozapadna i ameroliberalna "istina", koju naši mediji guraju 24/7! Borče, želim ti dobar oporavak psihe i mirne snove.

VL
FE
fefellerunt
21:19 17.03.2023.

Vidi se da je ovo bojničina, ali njega se nije htjelo motivirati da ostane u HV-u , a koliko vidim ni sada se nitko ne trudi iz MORH.a da nešto nauče od ovoga čovjeka, pogotovo s obzirom na njegovo iskustvoo , takav vojnik nije mogao dobiti čin uHV-u , zašto?

VL
MP
mladen.pejic.16
21:22 17.03.2023.

kako on moze imati Hrvatsko drzavljanstvo?

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
22:18 17.03.2023.

Rat je krenuo kada se lagalo Rusiji kada se pregovaralo o mirnom raspuštanju SSSRa.

VL
Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
20:39 17.03.2023.

kako nisu ocekivali invaziju kada vec 10 godina ukrajinski teroristi namjerno bombardiraju i ubijaju civile i djecu na istoku .to se dobro skriva kao sto se skrivao americki masakr civila u vijetnamu koji su prekinuli 3 americka vojnika koji si rekli da ce bombardirati svoje amerikance ako ne prestanu ubijati djecu i zene

VL
ST
stranicanijepronadena
20:52 17.03.2023.

Ovar rat su isprovocirali ukrajinci, a ameri svim srcem poduprli, a Putin je 8 godina molio i vjerovao u mir. Usprkos tome što su sami krivi za svoje nevolje, ukrajince idalje žalim i želim im mir i prosperitet a Rusiji želim totalnu pobjedu a amerima želim da im se sva zla koja su prouzroćili drugima, sruće na glavu ali odjednom !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.