Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u izravnom prijenosu mise
Povratak na članak

Svećenik Prcela: Ne mogu oprostiti Kolindi jer je rekla da je NDH zločinačka. Predsjednica odgovorila: Ja Vama opraštam Vašu izjavu

Predsjednica je brzo reagirala i odgovorila svećeniku Luki Prceli, koji ju je jutros prozvao u izravnom prijenosu mise na HRT-u

Komentari 291

AA
AAlien
14:46 08.05.2016.

Trebamo se svi zaustaviti na onoj Tuđmanovoj o NDH kao povijesnoj težnji hrvatskog naroda za državom. To je jedna stvar, ali režim je svakako bio zločinački, ovisan o nacističkom patronatu. I to je činjenica. Relativizirati takve stvari najviše će štetiti samim Hrvatima. Ovo je zbilja nepromišljena izjava, pogotovo uzevši situaciju u kojoj se nalazimo, i voda na mlin našim neprijateljima. Malo razmisliti prije nego prevaliti preko usta.

VL
Avatar Burgija
Burgija
15:18 08.05.2016.

Problem kod naših državnika je da osjećaju krivicu. Već desetljetima ih bivši režim kulturno i umno razgrađuje. Kad se čovjek osjeća krivim, ta osoba nije spremna da vodi, bolje rečeno nemože biti lider. Takove osobe se kolebaju najviše podsvjesno sami sa sobom, ali i po neki put svjesno i javno, kao u ovom slučaju. G. Kolinda nija osoba karaktera kakvog Hrvatska danas zahtjeva. Lider Hrvatske mora Hrvatsku nosit osjećajno u ponosnom i čvrstom zagrljaju. Da, imali smo poteškoća u prošlosti ali to je bio revolt čitave Hrvatske duše protiv neprijatelja koji su nam prijetili sa istrebljenjem. Krivnja je sva njihova jer su nam nametnuli ultimatum u kojem je mogao biti samo jedan izhod. Taj neprijatelj je bio perfidan, zao, sa vrlo podlim apetitima za prošlu i današnju Hrvatsku. Kad smo im povjerovali, desio nam se Blajburg. Ko se stidi svoje prošlosti taj nema bodućnost i nemože vodit ovu državu jer ima hendikep. U budućnost moramo ići jedinstveno jer samo ujedinjeni možemo preći preko golemih prepreka. Žao mi je reći ali G. Kitarović nije lider koji može na bitan način u daljnjem vodit Hrvatsku, jer joj je ljubav prema domovini ograničena.

VL
BE
blaz.elrat
17:31 08.05.2016.

Predsjednik Tuđman je rekao pravu istinu o NDH,a Kolindi pada popularnost,pa bi joj se moglo dogoditi,da ne dočeka drugi mandat.

VL
Avatar zamp1
zamp1
17:56 08.05.2016.

Hrvati su pobjedili fasiste 1995e

VL
SB
sred.bosna
18:37 08.05.2016.

Koja glupost kada se kaže okrenimo se budućnosti. Kako reče Veliki Ivo Andrić : To je NAJTEŽI način života. Treba živjeti za budućnost boriti se protiv onoga što čovjek vidi i osjeća pred sobom stvrno, tvrdo i ogromno kao granitnini brijeg, a za nešto u što treba vjerovati i što se samo naslučuje, nekad jaće, nekad slabije u dalekoj daljini, kao zlatna magla iza toga brijega. S ovakvim stavom samo pokazuje svoju nemoć u odgovoru. I ništa više.

VL
AN
antek
14:31 08.05.2016.

U socijalizmu je bilo zabranjeno uopće govoriti o ovoj temi. Pok Predsjednik Tuđman je kao povjesničar napisao knjigu o pitanju "krivnje" Hrvata i odmah je bio uhapšen i osuđen. Valjda je napokon došlo vrijeme u kojem komunisti nemaju isključivo pravo tumačiti povijest. Bravo oče Prcela, borimo se zajedno za istinu.

VL
BA
barbika1
15:45 08.05.2016.

luka pozlatile ti se rijeci bog te blagoslovio

VL
DU
Deleted user
18:28 08.05.2016.

Ratovi su zlocinacki ratovi a ostalo su bile poslijedice tih ratova. Zlocin je profitirati na zlocinima tih zlocina. Ne ponovili se. Ne zaboravimo povjest ali danas je danas a predsjednica je rekla buducnost je vec sutra. Neki drugi lijevi ilili desni su sa kasnijim paljenjem....

VL
AG
Agricola
14:23 08.05.2016.

A Mi Lai? A Haditha? A Abu Graib? A Guantanamo? A agresija na Irak i Libiju bez odobrenja vijeća sigurnosti? Stvarno, gdje je ta neovisnost?

VL
PR
prečko
16:10 08.05.2016.

danas zagreb slavi takozvani dan oslobođenja. koga su i kada srbi i rusi oslobodili? gdje oni prođu tu trava više ne raste! u zagreb su ušle četničke horde i oslobodili nas slobode!!!

VL
PR
prečko
16:15 08.05.2016.

tito je jedan od največih zločinaca u povijesti čovječanstva. više je hrvata pobijeno poslije drugog rata nego što ih je u ratu poginulo! i taj smrad ima u zagrebu trg.

VL
SV
stjepan v.
17:54 08.05.2016.

Hrvati moji, nemojte dozvoliti da nas dusmani razdvjaju. pro-komunisticki mediji, vlasnici iz Austrije. oni zele...posvadjaj I vladaj! nedaj mo se!

VL
Avatar ankabutorac
ankabutorac
16:55 08.05.2016.

Konacno istinite i postene rijeci...bravo Luka....

VL
MU
mudrost
18:05 08.05.2016.

Kolinda, je li Srbija zločinačka država? Sjaši više!!!

VL
PR
prsutsir
21:06 08.05.2016.

Ustaše,najveća sramota hrvatskoga roda u povijesti.

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
21:00 08.05.2016.

Hrvati nisu ustase, oni se samo oblace kao ustase, skandiraju kao ustase, pricaju kao ustase i o ustasama, te rehabilitiraju ustase. Ali ne ne, nisu oni ustase. Crtaju svastike po nogometnim terenima, zabranjuju cirilicu, izmisljaju neke bajke o Jasenovcu. Ali ne ne, nisu oni ustase. Glogy sebe usporedjuje sa ustaskom vojskom na Bleiburgu, na stadionima se ori ZDS, ministar kulture bivsi clan HOP-a i HCSP-a. Ali ne ne, nisu oni ustase. Ma kakvi. Slikaju se pred njemackim kamerama u ustaskim kapicama, postrojavaju se crnokosuljasi pred saborom, a sabor mijenja naziv u onaj kojeg je nosio samo za vrijeme NDH. Ali ne ne, nisu Hrvati ustase.

VL
BA
bakulušić
14:42 08.05.2016.

Riječi velečasnog Prcele možemo i moramo protumačiti kao vapaj da prestanu izluđivanja hrvatskog naroda i da istina napokon izađe na vidjelo, ma kakva bila. Mislim da je i današnji Felix hrabro nadopunio riječi velečasnog Prcele. Ne propustite baciti pogled na ono najvrjednije što nam Večernjakova zadnja stranica pruža. I, naravno, zapamtite šte velečasni Prcela hrabro reče.

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
19:40 08.05.2016.

sad tek vidim kolko je dobro da crkvenjaci nesmeju imati dece...

VL
DS
dsoltic5
19:33 08.05.2016.

Crkvu, maknuti iz škola i institucija, crkva u crkvu, crkva van iz javnog života, neka se bave svojim poslanjem

VL
ST
stomiovotreba
19:07 08.05.2016.

Zar je ovaj pusitelj fasizma jos na slobodi?

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.