Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVEDENE COVID POTVRDE

Pravosudni policajci prosvjeduju ispred Remetinca: 'Želimo raditi svoj posao, ali ne želimo testiranje'

Zagreb: Kontrola covid potvrda zaposlenika u Gradskom poglavarstvu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
16.11.2021.
u 10:37

Ispred zgrade bit će do 15 sati, a kazali su da žele raditi, ali se ne žele testirati

S današnjim danom stupile su na snagu nove mjere Nacionalnog stožera. Primjena obaveznih COVID potvrda proširila se i na javne i državne institucije, osim na već uvedene COVID potvrde u zdravstvenom sustavu. 

U praksi, svi djelatnici i građani moći će pristupiti zgradi isključivo uz potvrdu o preboljenju, cijepljenju ili testiranju na COVID-19. Svi djelatnici koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli bolest morat će se testirati dva puta tjedno na punktovima raspoređenima u Hrvatskoj. 

10:36 – Mate Šimundić (DP), predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije nema namjeru pokazati COVID potvrdu niti negativan test kada dođe u popodnevnu smjenu na svoje radno mjestu u Prvoj splitskoj gimnaziji gdje radi kao profesor.

9:53 – I dalje jedna skupina pravosudnih policajaca i djelatnika u zatvoru stoji ispred Remetinca u znak prosvjeda zbog uvođenja COVID potvrda u javne i državne institucije. 

9:00 – Na ulazima u županijsku i gradsku Upravu u Karlovcu također je krenula provjera COVID potvrda za sve djelatnike i građane, a većih gužvi zasad nema.

8:45 – Pred Trgovačkim sudom u Splitu okupila se grupa djelatnika koja odbija dati podatke o cijepnom statusu pozivajući se na zakone i europske konvencije. Najavili su i pravne korake tvrdeći kako je rad Stožera protuustavan, kao i njegove odluke. 

– Nismo dužni nikome dati svoje zdravstvene podatke. Mi svi radimo na sudu, imamo svetu dužnost braniti zakonitosti. Bit ćemo toliko korektni prema građanima, organizirat ćemo se da ne nastane kolaps na sudu, kao što nije nastao cijelo vrijeme koronakrize. Ovo je naše "Ne" svemu što se događa – izjavila je uime 15-ak kolega Višnja Rakić, upraviteljica zajedničke sudske pisarnice na Trgovačkom sudu u Splitu. 

Grupa prosvjednika okupila se i pred Policijskom upravom u Splitu protiveći se uvođenju COVID potvrda. 

– Uvođenje Kovid potvrda ne onemogućava širenje virusa, ali trajno oduzima našu slobodu – rekla je jedna prosvjednica nakon što joj je onemogućeno ući u zgradu policije jer nije pokazala potvrdu. Prosvjednici su najavili novo okupljanje pred kampusom, a više pročitajte OVDJE.

8:40 COVID Manje gužve stvorile su se ispred zgrade Gradskog poglavarstva u Zagrebu dok građani i djelatnici čekaju u redu kako bi se provjerile njihove COVID potvrde. 

Zagreb: Kontrola covid potvrda zaposlenika u Gradskom poglavarstvu
1/7

8:30 – Nekoliko pripadnika pravosudne policije i djelatnika u zatvoru okupilo se jutros ispred Remetinca u povodu uvođenja COVID potvrda u javne i državne institucije. 

Kako je kazao za 24 sata pravosudni policajac Željko, nije riječ o prosvjedu jer su oni stigli na posao kao i inače, ali ih ne puštaju. 

– Odbili smo testiranje jer ovo više nema veze s pameću. Svi sudionici u postupku ne moraju imati potvrdu, mi moramo da bismo mogli ući u sudnicu. Svi koji su se okupili htjeli su doći na svoje radno mjesto. Jučer smo upozorili da samo 40 posto ima potvrdu ili je cijepljeno ... ne želimo se testirati i želimo raditi svoj posao – kazao je. 

Ispred zgrade bit će do 15 sati, a kazali su da žele raditi, no ne žele se testirati. 

– Ne smeta me cijepljenje i testiranje, nego podjela. Ne vidim svrhu tome – dodao je Željko te nadodao da se on ne smije cijepiti

8:20 – Ispred zgrade županijske Uprave i Fine u Šibeniku krenule su provjere obaveznih COVID potvrda.

Zagreb: Kontrola covid potvrda zaposlenika u Gradskom poglavarstvu
1/5

7:50 – Sinjski gradonačelnik Miro Bulj najavio je da on od građana neće tražiti provjeru COVID potvrda pa se u zgradu Gradske uprave ulazi bez poteškoća.

– Tko se želi cijepiti, neka se cijepi, a tko ne želi, ne mora. Ovo je slobodna država, Sinj je slobodan grad, a ja ću se boriti za slobodu svih ljudi – poručio je Miro Bulj.

Zagreb: Kontrola covid potvrda zaposlenika u Gradskom poglavarstvu
1/5

Komentara 85

AN
Antiantifaa
08:55 16.11.2021.

Ovako je bilo u Rumunjskoj za Diktatora kojeg na kraju narod cjepio u helikopteru.

GE
geler203
09:29 16.11.2021.

Zadnja studija objavljena u Lancetu 28. listopada 2021. pobija sve rečeno od strane stožera, korumpiranih stručnjaka i medija. “Cijepljeni imaju vrh virusnog opterećenja sličan onom uočenom kod necijepljenih osoba” ukazuje britanska studija. Osim toga, ovo studija pokazuje da cijepljene osobe mogu prenijeti virus unutar svog doma, uključujući i potpuno cijepljene članove obitelji, čime Covid propusnice nemaju nikakvog smisla. (Izvor: Lancet) Iz čega proizilazi da slogan HZJZ-a “Misli na druge – cijepi se!” je zločinačka propaganda, jer kako govore znanstvene studije, cijepljeni mogu zaraziti druge, kao i necijepljeni.

VO
Volimte
09:26 16.11.2021.

Ne dajte se, puna podrška. Da ga i izgubite, a nećete, vratiti će te se Vi na posao, kad tak, sa svakom neisplaćenih plaćom. Neposluh i tko će raditi. Ljudi shvatiti da narod ima moć, narod je većina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije