Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERA POTVRDA

Dio djelatnika Trgovačkog suda u Splitu odbija otkriti svoj cjepni status

Šibenik: Kontrola covid potvrda  u javnim i državnim ustanovama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
16.11.2021.
u 09:12

Dio djelatnika je cijepljen, kažu, ali ne žele otkrivati svoj cijepni status jer smatraju da ih nitko to ne bi smio ni pitati

Jutros, prvog dana uvođenja obveznih COVID potvrda u svim javnim ustanova, pred Trgovačkim sudom u Splitu okupila se grupa djelatnika koja odbija dati podatke o cjepnom statusu pozivajući se na zakone i europske konvencije. Najavili su i pravne korake tvrdeći kako je rad Stožera protuustavan kao i njegove odluke. 

- Nismo dužni nikome dati svoje zdravstvene podatke. Mi svi radimo na sudu, imamo sveti dužnost braniti zakonitosti. Bit ćemo toliko korektni prema građanima, organizirat ćemo se da kolaps na sudu neće nastati, kao što nije nastao cijelo vrijeme Kovid krize. Ovo je naše "Ne" svemu što se događa – izjavila je u ime 15-ak kolega Višnja Rakić, upraviteljica zajedničke sudske pisarnice na Trgovačkom sudu u Splitu. 

Dio djelatnika je cijepljen, kažu, ali ne žele otkrivati svoj cijepni status jer smatraju da ih nitko to ne bi smio ni pitati.

Grupa prosvjednika okupila se pred Policijskom upravom u Splitu protiveći se uvođenju COVID potvrda. 

- Uvođenje Kovid potvrda ne onemogućava širenje virusa, ali trajno oduzima našu slobodu – rekla je jedna prosvjednica nakon što joj je onemogućeno ući u zgradu policije jer nije pokazala potvrdu. Prosvjednici su najavili novo okupljanje pred Kampusom.
U Gradskoj upravi Splita stotinjak je ljudi koji će se trebati testirati.

- Nema nikakvih problema jutros, svojim zaposlenicima omogućili smo testiranje i svi su se testirali i došli s potvrdama - rekao je splitski grdaonačlenik Ivica Puljak.


 

Komentara 10

Avatar GeniKameni
GeniKameni
09:39 16.11.2021.

Kada nepravda postane zakon, otpor postaje duznost...

DL
dvanaest_legija
12:14 16.11.2021.

Nitko vas nema pravo tražiti nikakvu kovid potvrdu.

MA
marta22
10:21 16.11.2021.

Ne žele pokazati!? I gdje je problem? Znači, nemaju Covid potvrdu i mirna Bosna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije