Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pravoslavni Božić u Podunavlju prošao mirno i bez izgreda

Uz jutarnje molitve, bogatu trpezu i tradicionalni pozdrav Mir božji – Hristos se rodi, danas su pravoslavni vjernici proslavili Božić.
07. siječnja 2015. u 14:42 2 komentara 511 prikaza
Božić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Uz jutarnje molitve, bogatu trpezu i tradicionalni pozdrav Mir božji – Hristos se rodi, danas su pravoslavni vjernici proslavili Božić.

Ovaj veliki blagdan slavi se u krugu obitelji i uz niz tradicionalnih obilježja. Prema navodima iz PU obilježavanje pravoslavnog Božića u Podunavlju i Vukovarsko – srijemskoj županiji prošlo je mirno i bez ikakvih problema.

Nošenja neprimjerenih obilježja

– Nismo imali nikakvih većih problema osim dva izdvojena događaja u Vukovaru i Trpinji gdje su dvije osobe, '95 godište, prekršajno prijavljeni radi nošenja neprimjerenih obilježja - rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske županije Domagoj Džigumović.

Vezano za zastavu Republike Srbije kod ulazne ploče Vukovar, a koja se pojavila na društvenim mrežama, Džigumović kaže kako policija nema nikakvih saznanja za taj događaj.

– Po zakonu je dozvoljeno isticanje obilježja nacionalnih manjina uz pripadajuću zastavu Republike Hrvatske. Svakako bi trebalo vidjeti i od kada je ta fotografija, gdje je slikana i sl. S obzirom da se radi o takvom događaju i da je fotografija objavljena na društvenim mrežama policija radi na utvrđivanju okolnosti i identiteta osoba na fotografiji. Na kraju istrage će biti donesena konačna odluka, rekao je Džigumović. 

>>Vukovarski HSP AS osuđuje incident koji se dogodio na Badnjak

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar d-ano
    d-ano:

    Sretan vam Bozic pravoslavni .

  • james49:

    Zar je netko očekivao općenarodni ustanak ili nešto nalik????????????