Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpska zastava

Vukovarski HSP AS osuđuje incident koji se dogodio na Badnjak

incident,Vukovar,srpska zastava
Foto: Facebook
07.01.2015.
u 09:15

Žalosno je što pojedinci i proslavu svoga Badnjaka i Božića, kao blagdana mira, pomirbe i opraštanja, koriste za potpirivanje vatre između srpske nacionalne manjine i većinskog hrvatskog naroda, navode članovi HSP AS-a

Vukovarska podružnica HSP AS-a danas se javila priopćenjem za javnost u kojem osuđuju najnoviji incident koji se, kako navode, dogodio jučer u poslijepodnevnim satima, kada se skupina mladića srpske nacionalnosti sa službenom zastavom Republike Srbije fotografirala ispred ploče na ulazu u Vukovar.

– Žalosno je što pojedinci i proslavu svoga Badnjaka i Božića, kao blagdana mira, pomirbe i opraštanja, koriste za potpirivanje vatre između srpske nacionalne manjine i većinskog hrvatskog naroda, očigledno se ne mireći s činjenicom da je Vukovar sastavni dio Republike Hrvatske te simbol otpora velikosrpskoj agresiji. Ovim putem pozivamo nadležne institucije na što hitniju reakciju te sankcioniranje prijestupnika, koji svojim ponašanjem omalovažavaju Republiku Hrvatsku i sve one koji su dali svoj život za nju, kako se isti incidenti ne bi u budućnosti ponavljali – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik vukovarske podružnice HSP AS i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček.

Dodaje i kako je ista fotografija preplavila društvene mreže i izazvala negodovanje i revolt brojnih građana Vukovara.

>>Šljivančanin: Još se nisu stvorili uvjeti za moj posjet Vukovaru

>>Protiv ćirilice su oni koji imaju kratkotrajne ciljeve i zloupotrebljuju bol

Komentara 265

KA
kafka
09:30 07.01.2015.

Dečki su se slikali. Zna se koji su - pa sada u akciju!

Avatar Bekrija
Bekrija
09:35 07.01.2015.

Nek se paze da ih Oluja ne zahvati na putu doma, hladno je vani.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:52 07.01.2015.

Dečki vole slikati se i piskarati grafite samo po noći, srpski heroji heheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije