Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pravoslavni Badnjak u Vukovaru: Dijelili girice i čaj

Jedan od onih koji je kušao girice i čaj je i Dušan Radmanović koji je pojasnio kako pravoslavni vjernici na Badnjak završavaju sa postom koji je trajao 40 dana.
06. siječnja 2019. u 12:30 16 komentara 1806 prikaza
Pravoslavni Badnjak u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić

Povodom pravoslavnog Badnjaka zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske zajednice Srđan Milaković i KUD Sloga u središtu grada organizirali su podjelu girica i čaja.

Kolinda Grabar-Kitarović solidarnost i poštovanje Predsjednica čestitala Božić svima koji slave prema julijanskom kalendaru

-Želimo ovim događajem da približimo svim građanima Vukovara radost Božića i da im Božić čestitamo tradicionalnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi. Nisu bakalari nego ono što možemo osigurati, ali je od srca, rekao je.

Kazao je kako su se ribice i čaj dijelile na dvije lokacije u gradu te da su ovim povodom osigurali više od 100 kilograma girica. Po riječima Milakovića girice i čaj osigurane su sredstvima dvije gradske komunalne tvrtke, a u cijelu akciju uključila su se i dva gospodarstvenika iz reda srpske zajednice.

Jedan od onih koji je kušao girice i čaj je i Dušan Radmanović koji je pojasnio kako pravoslavni vjernici na Badnjak završavaju sa postom koji je trajao 40 dana.

Andrej Plenković Blagdanski duh Plenković, Jandroković i Bozanić čestitali Božić vjernicima koji slave prema julijanskom kalendaru

-Na Badnjak se tradicionalno pali Badnjak i tada se, poslije molitve u crkvama, vjernicima dijele mali badnjaci koje nose kući. Na Božić imamo jutrenje, a onda i jutarnju molitvu što je i najvažnije. Na Božić je trpeza uvijek posebno bogata. Na Božić se okuplja obitelj i nigdje se ne ide, rekao je Radmanović.

Pogledajte i video Dječak dobio najbolji poklon za Božić

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • pax5:

    Dao Bog da zavlada mir u srcima sviju ljudi...Krist neka se rodi u ljudima dobre volje!!!

  • demokršćanin:

    Bilo bi dobro da su dijelili dokumentaciju o grobištima gdje su zatrpani a ne pokopani svi oni koje su oni koji se danas proglašavaju mirotvorcima poubijali i za čiju se sudbinu još ni dan danas ne zna.

  • Novi dan isti mrak novo sranje:

    Alo ljudi Pravoslavni Badnjak u Vukovaru djelit girice gdje nestade rječna riba ......pametnom dosta Mir Božiji Hristos se Rodi