Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Višnja Ljubičić
Povratak na članak

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova: Hrvatska je napravila korak unatrag

Ovi parlamentarni izbori pokazali su da je hrvatski politički sustav u cjelini još uvijek na razini 90-ih godina prošlog stoljeća po pitanju participacije žena u politici

Komentari 13

DU
Deleted user
08:58 21.11.2015.

Jesenti milu bigulicu, funkcija pravobranitelja za ravnopravnost spolova jako i neodoljivo podsjeća na nekadašnju funkciju javnog pravobranitelja samoupravljanja (na kojoj je, da se podsjetimo, goleme i zapanjujuće rezultate postizao i donedavni saborski čelnik Leko Jole). Tja, kaj se more. U naravi svih ideologija jest to da izmišljaju tobožnja prava, koja potom obvezatno treba "pravobraniti" od pokvarenjaka koji bezdušno i bezočno nasrću na njih. Je li cijenjena gospođa pravobraniteljica Ljubičić VIšnjica svjesna toga koliko je njezin posao napadno sličan mlaćenju prazne slame, upravo kao i nekadašnji posao gospo'na Leko Joleta? Bilo kako bilo, naočale joj pristaju ajnc a. Izgleda jako učeno i kvalificirano za sadašnji posao.

VL
NA
navijeke
08:54 21.11.2015.

Premudra dama želi da je liječi liječnik koji nema pojma o poslu, ali je zaposlen po "ključu"? Ostala zanimanja da i ne spominjem. Kad bi se osobe koje žive u oblacima i ni Q... ne znaju o stvarnim problemima žena spustile na zemlju i pogledale kako izgleda stvarni život, možda bi se i nešto smisleno učinilo na zaštiti ženskih prava. Mlaćenje prazne slame samo zbog toga što se želi vidjeti svoje lice na fotografiji uz članak vraća žene u devedesete godine, ali devetnaestog stoljeća. Smatra li ona da su žene manje vrijedna bića koja se ne znaju, ne mogu i ne usuđuju izboriti za ono što žele i zbog toga im to MORAMO (tako "jadnim i nesposobnim stvorenjcima") osigurati kvote, htjele one to ili ne? TO je razmišljanje osobe koja do vlastitog posla nije došla stručnošću i izvrsnošću, bivajući najbolja od najboljih.

VL
DH
dalibor.hren
12:07 21.11.2015.

O čemu ova priča, u svim školama radi barem 80% učiteljica - žena, a u rudniku niti jedna!? Stvarno gdje je tu ravnopravnost?

VL
DU
Deleted user
11:32 21.11.2015.

Da li je administrativno određivanje broja žena na listama demokratski korak naprijed? Neobičan način razmišljanja osobe koja radi nešto a ni sama ne zna što.

VL
DU
Deleted user
12:50 21.11.2015.

ova bi bičem tjerala žene u politiku

VL
MA
Machak
15:14 21.11.2015.

Pravobraniteljica melje bez veze. Je li na listama bilo žena? Je. Jesmo li imali mogućnost preferencijalnog glasovanja? Jesmo. Jesu li birači mogli svoj preferencijalni glas dati ženama sa liste? Jesu . Jesu li ga dali? Nisu. Pa o čemu onda mi pričamo???

VL
SI
silvano
17:52 21.11.2015.

kojeg je roda pravobraniteljica?

VL
TV
tv5378
18:38 21.11.2015.

Visnja bi nama trebala objasniti,najprije,kako je dosla na mjesto I funkciju koju obnasa pa onda krenuti s kritikom,do tada Visnja se void pod rubrikom UHLJEBI

VL
K2
kritičar_2
20:04 21.11.2015.

Ako nije rodila bar troje Hrvata,treba joj oduzeti državljanstvo i proterati je u KALIFAT.Neka tamo zagovara ravnopravnost spolova.

VL
Avatar kravata
kravata
13:10 21.11.2015.

Crno moze bit bijelo ili bijelo crno samo za slijepce. Zene imaju najvazniju domacu zadacu dobivenu i podarenu od priride koju bi trebale izvrsit prema mogucnosti uz veliku zrtvu i ljubav za buducnost covjecanstva. a ne za debeli novcanik ili titulu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.