Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac ubio troje djece

Pravobraniteljica za djecu o zločinu u Zagrebu: Doista se radi o jednoj nezapamćenoj situaciji

Helenca Pirnat Dragičević
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL
1/5
25.09.2021.
u 10:58

Kao društvo u cjelini moramo više ne samo govoriti nego i poduzimati da bi zaštitili djecu, ponekad ako je potrebno i od vlastitih roditelja. Roditelji su prirodni zaštitnici, ali djecu ponekad treba zaštititi od njih samih, zaključila je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević

Strašan zločin potresao je Hrvatsku. Muškarac (56) u zagrebačkim Mlinovima ubio je svoje troje djece, a potom se pokušao ubiti te je prebačen na liječenje.

Slučaj je za N1 prokomentirala pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević. “Vijest sam jutros doznala iz medija i duboko me potresla. Doista se radi o jednoj nezapamćenoj situaciji. Ja se kroz svoju dosadašnju praksu s takvim slučajem još nisam susrela”, kaže.

Pravobraniteljica naglašava da je to jedna nevjerojatna, ali moguća životna situacija.

“Mislim da će se o ovom slučaju treba dati vrijeme za prikupljanje relevantnih informacija i bilo kakve procjene oko ovog slučaja bi sada bile neodgovorno. Postoji mogućnost određenog preveniranja takvih situacija. Ne bih to dovodila u kontekst ovog slučaja jer doista ne znamo nikakve informacije o tome. Preuranjeno je govoriti o bilo čemu”, objašnjava Pirnat Dragičević.

Važno je, tvrdi pravobraniteljica, da svi stručnjaci koji sudjeluju u zaštiti djece, na prvo mjesto stave dobrobit djece. “Kao društvo u cjelini moramo više ne samo govoriti nego i poduzimati da bi zaštitili djecu, ponekad ako je potrebno i od vlastitih roditelja. Roditelji su prirodni zaštitnici, ali djecu ponekad treba zaštititi od njih samih”, zaključila je.

Komentara 12

KO
Kološanin
11:37 25.09.2021.

Iz dana u dan niču novi paraziti na patroli zaštite interesa i dobrobiti djece, a istovremeno svjedočimo sve brojnijih i okrutnijim stradanjima djece.

MA
marta22
11:05 25.09.2021.

Gospođa pravobraniteljica je otkrila Ameriku!

SE
serafin002
15:48 25.09.2021.

Ovakva pravobraniteljica je prije za drugorazrednu javnu kuću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije