Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obveza države
Povratak na članak

Pravobraniteljica za djecu: Hrvatska mora educirati o diskriminaciji i govoru mržnje

Preporuke UN-ova Odbora obvezujuće su smjernice za zaštitu prava djece i poticaj za donošenje nacionalnih strategija

Komentari 3

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
08:39 20.11.2022.

nakon odslusanih 50ak predavanja o marksizmu, neomarksizmu, postmodernizmu, marcuseu, teoriji kritike, woke ideologiji, ESL-u (emotional social learning) i ESG-u jedino sto vam mogu poruciti jest: drzite UN (i UNESCO) sto dalje od skolskih ucionica, sindikata ucitelja, skola, edukacije i djece. zvuci gordo, ali to je cinjenica.

VL
ZV
zvezdomor
19:57 22.11.2022.

Helenice a mislim da bi bilo bolje da učiš djecu o vrijednostima obitelji ,skromnosti ,poštenja i zdravog odnosa među ljudima ,dobroti ,spremnosti na pomoć bližnjem a ne na nekakve ravnopravnosti s dekadentnim grupama koje svoje izopačenosti pokušavaju progurati kao poželjne.

VL
AN
antes
01:18 20.11.2022.

Naša pravobraniteljica za prava djece kaže, da je preporuka UN-ova Odbora za zaštitu prava djece: "Hrvatska mora osigurati provedbu propisa kojima se zabranjuje diskriminacija... ...... educirati javnost o govoru mržnje....." Jasno je, da se to ne postiže zabranama, nego djelovanjemm na roditelje. Opće je poznato, da djeca preuzimaju ponašanje odraslih. Uzaludno je davati preporuke o famoznom 'govoru mržnje', ako mama priča tati, da je susjeda obična glupača, a dijete to čuje. UN-ov odbor za zaštitu prava djece bi dobro napravio, da se brine i o odgoju roditelja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.