Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politička podmetanja

Pravobraniteljica Ljubičić o aferi 'Barbika' i ZOR-u

Višnja Ljubičić
Patrik Macek/PIXSELL
04.07.2014.
u 14:51

Ne znam što bih uopće rekla na to, meni se to čini kao nekakva politička podmetanja, danas imamo prilike čuti da se govori o kampanji Barbika kako bi se isto tako moglo govoriti o kampanji Ken, komentar je Ljubičić

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić smatra da ne treba pridavati preveliki značaj Operaciji Barbika.

- Ne znam što bih uopće rekla na to, meni se to čini kao nekakva politička podmetanja, danas imamo prilike čuti da se govori o kampanji Barbika kako bi se isto tako moglo govoriti o kampanji Ken. Žalosno je što se žene uvijek uzimaju u tom segmentu kada se može manipulirati s nekim političkim poenima u bilo kojem području. Ne znam uopće tko to plasira i u kojem smislu i ne bih osobno pridavala tome veliku važnost – rekla je danas pravobraniteljica. Osvrnula se i na novi prijedlog Zakona o radu o kojem će Sabor najvjerojatnije raspravljati idući tjedan, a za kojeg mnogi kažu da će dodatno srozati prava radnika.

- Proučili smo dobro zakon i ukazali na nedopustivost outsourcinga, jer već ionako postoji iznimno loš položaj žena na tržištu rada uzorkovan ovom ekonomskom krizom, druga stvar ta rastezljivost i fleksibilnost radnog vremena, treće mogućnost otkaza ženi u vrijeme trudnoće, nerazrađene odredbe vezano za zaštitu dostojanstva radnika i radnica, ne vidimo uopće na koji način će državne inspekcije rada prema takvom zakonu moći djelovati i u kojem opsegu, dakle, nema jasnog nadzornog mehanizma, ostalo je niz otvorenih pitanja koje smo pokušali riješiti s resornim ministarstvom – rekla je Ljubičić te dodala sa smatra da treba izmijeniti ovaj prijedlog.

>>Josipović o 'aferi Barbika': Rukopis je vrlo prepoznatljiv

Komentara 3

Avatar tituš
tituš
15:47 04.07.2014.

Kome je stalo do tvog mišljenja, ti pojma nemaš i ne znam zašto te plaćamo!

PL
Placid
16:15 04.07.2014.

Pravobraniteljica za promicanje ideologija.

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
16:17 04.07.2014.

Još jedna SDP-ovka koja će uskoro ostati na suhom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije