Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pravobraniteljica Ljubičić o aferi 'Barbika' i ZOR-u

Ne znam što bih uopće rekla na to, meni se to čini kao nekakva politička podmetanja, danas imamo prilike čuti da se govori o kampanji Barbika kako bi se isto tako moglo govoriti o kampanji Ken, komentar je Ljubičić
04. srpnja 2014. u 14:51 3 komentara 604 prikaza
Višnja Ljubičić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić smatra da ne treba pridavati preveliki značaj Operaciji Barbika.

- Ne znam što bih uopće rekla na to, meni se to čini kao nekakva politička podmetanja, danas imamo prilike čuti da se govori o kampanji Barbika kako bi se isto tako moglo govoriti o kampanji Ken. Žalosno je što se žene uvijek uzimaju u tom segmentu kada se može manipulirati s nekim političkim poenima u bilo kojem području. Ne znam uopće tko to plasira i u kojem smislu i ne bih osobno pridavala tome veliku važnost – rekla je danas pravobraniteljica. Osvrnula se i na novi prijedlog Zakona o radu o kojem će Sabor najvjerojatnije raspravljati idući tjedan, a za kojeg mnogi kažu da će dodatno srozati prava radnika.

- Proučili smo dobro zakon i ukazali na nedopustivost outsourcinga, jer već ionako postoji iznimno loš položaj žena na tržištu rada uzorkovan ovom ekonomskom krizom, druga stvar ta rastezljivost i fleksibilnost radnog vremena, treće mogućnost otkaza ženi u vrijeme trudnoće, nerazrađene odredbe vezano za zaštitu dostojanstva radnika i radnica, ne vidimo uopće na koji način će državne inspekcije rada prema takvom zakonu moći djelovati i u kojem opsegu, dakle, nema jasnog nadzornog mehanizma, ostalo je niz otvorenih pitanja koje smo pokušali riješiti s resornim ministarstvom – rekla je Ljubičić te dodala sa smatra da treba izmijeniti ovaj prijedlog.

>>Josipović o 'aferi Barbika': Rukopis je vrlo prepoznatljiv

Kaleigh Hendershot
sve se promijenilo
Gdje je danas Amerikanka koja se udala i preselila u Hrvatsku, o čemu je snimala brojne videe?
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Avatar tituš
  tituš:

  Kome je stalo do tvog mišljenja, ti pojma nemaš i ne znam zašto te plaćamo!

 • Placid:

  Pravobraniteljica za promicanje ideologija.

 • Avatar nevjerni_vjernik
  nevjerni_vjernik:

  Još jedna SDP-ovka koja će uskoro ostati na suhom...