Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Afera Barbika'

Josipović: Rukopis je vrlo prepoznatljiv. Kolinda: Ne mogu komentirati!

Ivo Josipović
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/7
04.07.2014.
u 19:41

Kolinda Grabar Kitarović u SMS poruci je napisala kako 'ne može komentirati ono što je vidjela po portalima te da ćemo uskoro razgovarati o onome što je bitno za zemlju'

Predsjednik Ivo Josipović na Pantovčaku je komentirao takozvani akcijski plan "Barbika" koji je jučer stigao u njegov ured, a u kojem se iznosi plan za omalovažavanje HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima Kolinde Grabar Kitarović.

Na pitanje novinara da ga iz HDZ-a optužuju kako taj uradak dolazi od njega, Josipović je napao predsjednika te stranke Tomislava Karamarka.

– Karamarkovo političko društvo i njegovo okružje više sliči obavještajnoj bojni nego uređenom društvu. Kada pogledamo tko ima interes za objavljivanje takvih pamfleta, to zasigurno nisam ja. To ne koristi ni Kolindi Grabar Kitarović, mislim da to nema s njom veze – kazao je predsjednik Josipović te je dodao da je upozorio na taj uradak kako bi javnost doznala "čime se pojedinci služe u kampanji".

Kako javlja HRT, o cijeloj se situaciji oglasila i sama Kolinda Grabar Kitarović i to SMS porukom u kojoj je napisala kako 'ne može komentirati ono što je vidjela po portalima te da ćemo uskoro razgovarati o onome što je bitno za zemlju'.

"Riječ je o prljavoj kampanji"

– Riječ je o prljavoj kampanji, paraobavještajnom i parapolitičkom djelovanju koje zagađuje javni prostor u Hrvatskoj – žustar je bio Josipović te dodao kako je očito "da taj uradak dolazi iz nekog interesnog političkog kruga". Ponovno je podsjetio da su se različite informacije koje su njega ocrnjivale pojavile i u kampanji za prošle izbore te je dodao da je i u ovom najnovijem uratku "rukopis vrlo prepoznatljiv".

Nije tražio da dokument istraže sigurnosne službe zato što smatra da se "tajne službe bave ugrozama Republike Hrvatske, a ovdje ne bih rekao da je ugrožena Hrvatska".

>>Karamarko o 'aferi Barbika': Predsjednik je možda malo pogriješio u taktici

>>Predsjednik Josipović: Ne stojim iza blaćenja Kolinde Grabar-Kitarović

>>'Karamarko je lukavo izabrao Kolindu. Riječani će biti na mukama'

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Komentara 156

GI
gismund
11:26 04.07.2014.

dobro da je razotkrivena ova akcija za diskreditiranje buduće predsjednice RH prije nego li je i pokrenuta. tko zna što još možemo očekivati u kampanji!??!

AL
alfa5
11:29 04.07.2014.

josipovic ej ,,,odmah,,,poceo omalovazavati protukandidatkinju,,,pa se nije za cuditi da ce se sluziti svim prljavim sredstvima kako su se sluzili i do sada sdp..koalicija,,,zajedno sa sdp-ovcom josipovicem,,,jedini iz sdp-a koje izuzetno cijenim su rijecki sdp-ovci na celu sa komadinom za kojeg smatram da bi jedini mogao povratiti sdp..na politicku scenu,,,ovako sa milanovicem josipovicem i ostalima ,,,uzas,,,,i za sdp...a pogotovo za hrvatsku,,,hrvatska je titanik,,,koju napustaju svi koji god mogu od lijecnika pa na dalje ,,,ovo je sramotno da hrvatski narod jos uvijek suti da netko ne stane na kraj tim kriminalcima,,da se ne zatraze prijevremeni izbori da nam se svijet prestane smijati,,,sve gubimo ,,pod hitno su potrebni prijevremeni izbori

DU
Deleted user
12:52 04.07.2014.

HDZ možda liči na "obavještajnu bojnu", ali na što onda liči Ured predsjednika s Perkovićem Jr., Dejanom Jovićem, Sinišom Tatalovićem, Zrinkom Vrabec Mojzeš... i sličnima? Da je Ured predsjednika tu čist, siguran sam da bi gosn Pravda zatražio istragu od nadležnih službi. Međutim, obrazac ponašanja se ne mijenja... I u prvoj kampanji, nakon "provale" u jedan od njegovih mnogobrojnih zagrebačkih stanova, uz asistenciju Perkovića Jr. za to je optužio "obavještajno podzemlje", ali znakovito je to, ni tada NIJE tražio da se "provala" ispita niti ju je prijavio policiji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije