Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi namet

Pravilnik koji donosi veće namete telekomima stupa na snagu danas

Mobiteli
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
23.05.2014.
u 07:45

Vlada nije odustala od toga da od operatera uzme 350 milijuna kuna. Telekomi će zbog Vladina uvođenja novog harača dići cijene svojih usluga od 10 do 15 posto

Vladin harač za mobilne operatore stupa danas na snagu. Naime, Pravilnik kojim se propisuju nove, uvećane naknade za mobilne operatore trebao biti objavljen u Narodnim novinama s jučerašnjim datumom, a stupa na snagu prvog dana objave odnosno danas.

Vlada njime želi osigurati više novca u proračunu, točnije 350 milijuna kuna. Posljedično, telekomi će dići cijene od 10 do 15 posto.

Ovo je već treći put da se izlaz iz krize i nedostatak novca u proračunu traži od telekoma. Telekomi se još nadaju da bi EK mogla srušiti vladin pravilnik jer, tvrde, protivan je zakonima, i Direktivama EU.

>>Telekomi dižu cijene 10% zbog Vladina nameta

Komentara 3

Avatar Neron
Neron
08:25 23.05.2014.

Stvarno ne želim (niti mogu) lamentirati o tome da li su cijene mobilnog telefoniranja realne ili previsoke, no činjenica je da ova Vlada isključivo i jedino u podizanju poreza i izmišljanju novih naknada i davanja traži načina kako pokriti nedostatak novca u proračunu. Ne shvaćam zašto je teško reći: "Ne znamo rješenje za ovaj problem, dajemo otkaz jer ne želimo biti teret za društvo!"

TP
Tihomir Prdež
12:42 23.05.2014.

Prije cca. mjesec dana su rekli da neće biti novih poreza. I evo, bar u tome ne lažu. Malo će udarati po naknadama za ceste, malo po telefoniji, malo po svemu što u nazivu nema "porez", a fotelje se gomilaju, niti jedna reforma nije napravljena, dok mi tonemo, tonemo i tonemo sve brže i brže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije