Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puške, bombe, mine

Pravi arsenal oružja pronađen u grobnici na groblju u Borovu

Foto: PU vukovarsko-srijemska
1/8
24.05.2019.
u 09:36

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska iskopao je četiri automatske puške („kalašnjikov“), 3 poluautomatske puške, 2 puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi,...

Iako je od Domovinskog rata prošlo gotovo tri desetljeća, a od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja gotovo 20 godina, Podunavlje je i dalje prepuno zaostaloga naoružanja. U prilog tome govori i slučaj od četvrtka kada je na mjesnom groblju u Borovu, prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine pronađena veća količina oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava.

Iz PU navode kako je djelatnik komunalne tvrtke dojavio policiji o pronalasku naoružanja poslije čega je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska iskopao četiri automatske puške („kalašnjikov“), tri poluautomatske puške, dvije puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, 500 grama plastičnog eksploziva, tri protuoklopne mine, devet upaljača za protuoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti i više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

– Oružje, streljivo i minsko-eksplozivne naprave izuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite te će naknadno biti uništeni. O događaju je obaviješteno Državno odvjetništvo u Vukovaru, navode iz PU Vukovarsko-srijemske.

Komentara 32

CA
Catalonia
09:43 24.05.2019.

Hm,Borovo??? To su ovi pupovcevi mirotvorci koji su stalno ugrozeni i kojima je tesko biti svrbin u Hrvatskoj...

DA
DalmatinskiGaleb
09:42 24.05.2019.

Goloruka nejač...

Avatar Golum
Golum
09:41 24.05.2019.

Nije to zaostalo iz '91 nego se gamad opet priprema ali ovaj put im to nece proci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije