Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Parlamentarni izbori 2011

Pravaši provjerili anketom – Slavonci su protiv ulaska u EU

Među anketirama 68 posto ih se izjasnilo protiv, a Mladež HSP-a nastavila je kampanju protiv ulaska Hrvatske u EU
24. studenoga 2011. u 13:04 8 komentara 1 prikaza
Danijel Srb u Virovitici
Foto: Marija Lovrenc/VLM

Čak 68 posto od 2800 ispitanih građana diljem Slavonije i Baranje protivi se ulasku Hrvatske u Europsku uniju, iznio je danas rezultate ankete svoje stranke čelnik HSP-a Daniel Srb. Anketu su proveli članovi Mladeži HSP-a.

– Time su potvrđena i istraživanja nekih anketnih kuća koja govore da je najviše protivnika ulasku u EU upravo u Slavoniji i Baranji. To je ozbiljno pitanje o kojem konačnu riječ treba dati hrvatski narod na referendumu, a ne da se to promovira kao politički program jedne stranke – rekao je Srb. S njim se slaže i čelnik Hrvatske straže Ivan Vekić, koalicijski partner HSP-a.

– Hrvatska je straža oduvijek protiv ulaska u EU jer nijedan savez u koji je Hrvatska ušla, ne pitajući svoj narod, nije nam donio ništa dobro. Vlast će izbjeći referendum jer nije sigurna kako će na njemu proći – rekao je Vekić.

Kampanju protiv ulaska u EU Mladež HSP-a nastavila je danas u podne. Mlade snage stajale su na 150 lokacija uz ceste u hrvatskim gradovima s transparentima i pozivali vozače: "Zatrubi protiv EU".

Branimir Bunjac
Već šest mjeseci ima novi dom
Bivši saborski zastupnik otišao u Irsku: Tko se malo potrudi, brzo dođe na 2500, 3000 eura plaće
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada
  • Maroje2312:

    Svatko normalan treba se priupitati da li srljati u EU nakon svega što se tamo događa. Nažalost većini ljudi u Hrvatskoj tuđe je sve bolje nego svoje, ne cijenimo ono što imamo .Idealno da nas prevedu žedne preko vode. Živi ... prikaži još! bili pa vidili....Treba samo zasukati rukave i raditi i ne treba nam strani tutor.

  • U sridu:

    Hrvati opcenito su protiv ulaska,jos mi neznamo sta su drugovi potpisali.Sto je naj jadnije Pusicka je ucestvovala u tim pregovaranjima a danas ona i njeni kukurikavci prodaju maglu.

  • obadius:

    I Dalmatinci su bar 85% protiv.