Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZAJEDNO BEZ MRŽNJE'

U HND-u o govoru mržnje i radikalizaciji u društvu

06.11.2020.
u 11:08

Razgovarat će se i o nedopustivom odnosu prema medijima te odgovornosti političkih aktera za takvo stanje

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Zaklada Friedrich Ebert u suradnji sa Sindikatom novinara Hrvatske (SNH) organizirali su 2. forum "Zajedno bez mržnje“.

Na forumu će biti riječi o problemu govora mržnje u javnom prostoru, radikalizaciji društva u posljednjih trideset godina, napadima na druge i drukčije, nedopustivom odnosu prema medijima i novinarima te odgovornosti političkih aktera za takvo stanje.

Forum ste mogli pratiti putem Live Streama na Facebook stranici Večernjeg lista od 11 sati. 

Govore:

dr. sc. Hajrudin Hromadžić, Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci,

Iva Krtalić, novinarka, voditeljica interkulturalne strategije WDR-a (Westdeutscher Rundfunk), Köln,

doc. dr. sc. Dina Vozab, Odsjek za medije i komunikaciju Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjeluju i urednici medija koji su se pridružili akciji HND-a i SNH #zajednobezmrznje.

Moderator je novinar N1 televizije Domagoj Novokmet.

 

Komentara 17

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
10:26 06.11.2020.

Hnd ekstrmni levičari ciji je bivsi predsjednik bio izbjegli srbin koji živi u beogradu i nije govorio hrvatski će odlučivati što je dobro a što je loše, zemljo otvori se.

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
11:13 06.11.2020.

Ima li ekstremnijih mrzitelja od ove nakupine lijevih propagandista?

TR
Tridvajeda
10:25 06.11.2020.

HND je fantomska institucija. Naime, za postojanje Hrvatskog Novinarskog Društva najprije bi u RH morala postojati količina nepristranih, objektivnih i profesionalnih novinara za biti dio takve institucije. Nema ih, realno, 10ak u čitavoj državi. Hrvatski novinari su hrpa kupljenog mesa bez mozga, koji pišu ili pokvareno po diktatu ili pišu gluposti, a koje su produkt potkapacitiranosti novinara proizišlih iz bazena priglupe podobne i privilegirane mladosti sa fakulteta. Dokaz tome su izviješća u bilo kojem slučaju kada se sukobljavaju interesi bogatih i društva, kao npr u slučaju rada nedjeljom ili u slučaju tzv "migrantske krize". U oba slučaja 99% hrvatskih kupljenih piskarala je pisalo suprotno interesu društva i u skladu sa intetesom bogatih pojedinaca(pisali su za obvezne radne nedjelje i za puštanje ilegalnih useljenika/jeftine radne snage). Čitajući tekstove hrvatskih novinara i shvaćajući stavove kojima ti tekstovi obiluju, nekoliko puta dnevno me bude užasno sramota biti dio ovog naroda. Ne naroda koji je iznjedrio tako loše političare, nevladine udruge i gazde, jer oni su loši po inerciji stvari, već naroda čiji novinari su takvi beskičmenjaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije