Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ NAPADA

Pratili policajca, prijetili mu i gotovo ga prignječili autom

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.08.2018.
u 16:02

Policija je dvojicu muškaraca uhvatila u jednom kafiću i protiv njih podnesene su kaznene prijave. Obojici je utvrđen alkohol u krvi

U utorak 21. kolovoza oko 17.50 u Vukovaru napadnut je policajac. Bio je odjeven u policijsku odoru i krenuo je svojim automobilom prema poslu.

U jednom trenutku zaobišlo ga je drugo vozilo u kojem su bila dvojica muškaraca. Navodno su policajcu pokazivali iz automobila srednji prst i nešto vikali. Kada su ga pretekli, okrenuli su automobil i krenuli prema njemu.

Policajac je izišao iz vozila, a dvojac ga je svojim automobilom gotovo prignječio. Tada su izišli i oni iz automobila i počeli mu prijetiti, govoriti da znaju gdje živi i radi i slično. Navodno ga je jedan od njih htio i udariti, ali fizičkog kontakta na kraju ipak nije bilo. Sve to gledali su vozači iz ostalih automobila koji su stali u koloni.

O svemu je ubrzo izviještena i policija koja je ubrzo došla na mjesto događaja i započela potragu za dvojcem koji su s vozilom napustili mjesto događaja. Sat vremena kasnije pronađeni su u jednom kafiću te su odbili zapovijed da s policajcima krenu u postaju.

Stoga su jednome od njih odmah stavljene lisice, a drugi je pobjegao, ali ga je vani stigao drugi policajac i uspio svladati. Poslije toga su obojica privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske i slučaj je predan DORH-u.

Prijavljeni su zbog pokušaja napada na policijskog službenika, potvrdili su nam iz PU vukovarsko-srijemske gdje su nam rekli da se radi o 34-godišnjaku i 36-godišnjaku otprije poznatima policiji.

– Protiv njih podnesene su kaznene prijave radi nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju i napada na službenu osobu. Muškarac (36) koji je pokušao pobjeći i pri tome udariti policajca koji ga je sustigao, imao je 0,94 promila alkohola u krvi, a 34-godišnjak 2,26 promila alkohola u krvi.

Treba naglasiti i da napadnuti policajac nije imao nikakvih "repova“ sa te dvije osobe te da je očigledno osnovni razlog napada alkohol – rekla je Maja Barbarić iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. 

Ključne riječi

Komentara 12

OB
ObrenM
16:34 25.08.2018.

Zasto kriminalcima javno ne obznaniti imena i sve ostale podatke,te otvoriti lovostsj.

DU
Deleted user
16:39 25.08.2018.

Sa takvima treba postupiti americkim metodama, pa kada bi izisli na slobodu(ako bi je dozivili), bili bi dvadesetak godina stariji, a na hodu bi im se primijetilo, da su homici dobro odradili svoj posao.

SO
sokodnaranče
17:52 25.08.2018.

Kako da se policajac od ovoga obrani? Treba ga ovlastiti da smije bez Problema pucat na takvu stoku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije