Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peglanje imidža

PR tvrtke opet mogu raditi za državu, Macan u Vladi od 1. siječnja

Krešimir Macan
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
28.12.2017.
u 18:16

Ministar financija Zdravko Marić ne očekuje da će angažiranje PR stručnjaka povećati troškove ili utjecati na izvršenje proračuna.

Zabrana angažiranja PR stručnjaka i njihovih tvrtki koju je uveo Zoran Milanović ukinuta je danas na Vladi, a ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek odluku je obrazložila “potrebom da se o mogućnostima povlačenja novca iz fondova EU puno bolje izvijesti javnost”.

– Vlada je u svom programu za ovo mandatno razdoblje stavila naglasak upravo na aktivno djelovanje i informiranje građana o svim reformskim programima i procesima i vezano uz zapošljavanje i gospodarske aktivnosti i mogućnosti koje se pružaju iz nacionalnih i europskih fondova za financiranje – objasnila je ministrica.

Krešimir Macan
1/8

Plenković angažirao Macana

Ministar financija Zdravko Marić ne očekuje veće troškove za angažman PR tvrtki i stručnjaka niti da će dokidanje zabrane utjecati na izvršenje proračuna.

Inače, premijer Andrej Plenković angažirao je PR-ovca Krešimira Macana za svog posebnog savjetnika za strateško komuniciranje. On će raditi kao vanjski suradnik i primat će honorar, ali iz Vlade nismo dobili potvrdu o kojem je iznosu riječ. Potvrđeno nam je da je Macan upravljačka prava svoje agencije Manjgura prenio na odvjetničko društvo pa u Vladu prelazi od 1. siječnja 2018. 

   

Komentara 17

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:04 28.12.2017.

Znači pljačka se nastavlja nesmanjenom žestinom..

Avatar Anti_antifa
Anti_antifa
18:38 28.12.2017.

PR stručnjaci ili profesionalni prodavači magle sitnozuboj stoci koja puši njihova njasra

DJ
djakputnik
18:50 28.12.2017.

Evo opet super kanala za curenje love iz proračuna. Bravo, Mariću. Zakon si. Samo, koliko su te PR-ovci platili za ovakvu odluku? Nema više Todora, pa se moramo snalaziti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije