Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

PPD Vukovarskim leptirićima donirao 70.000 kuna

Radi se o uređaju koji se koristi kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat
07. studenoga 2013. u 13:39 1 komentara 203 prikaza
medvjedi
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/6

Direktor Prvog plinarskog društva (PPD) Pavao Vujnovac uručio je danas Viktoriji Matin, predsjednici udruge Vukovarski leptirići koja okuplja djecu sa teškoćama u razvoju, ček na 70.000 kuna.

Donacija će biti iskorištena za kupovinu uređaja neurofeedback, a koji je neophodan za praćenje električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije i edukaciju dvije osobe koje će raditi na istome. Radi se o uređaju koji se koristi kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a  na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat i stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja se protežu i na više od pola godine.

– Ova djeca su nažalost zanemarena i zaboravljena od sustava. Dovoljno je reći da im sustav nije osigurao ni ono osnovno što bi trebali imati i što je neophodno za njihovu rehabilitaciju. I za najmanju sitnicu mora se ići do Zagreba, a često i izvan države, rekla je Matin zahvaljujući na uručenoj donaciji. Pozvala je i sve građane da djecu za teškoćama u razvoju ne gledaju kroz ono što ne mogu učiniti nego ono što mogu kao i da im se pomogne kako bi svojoj djeci osigurali svijetliju i bolju budućnost.

– Mislim da nitko ne može ostati ravnodušan i nije postojala ni najmanja dvojba da se PPD ne uključi u pomoć jer ništa nije važnije od dobrobiti djece, istakao je Vujnovac koji je najavio da će PPD i u budućnosti nastaviti pomagati Vukovarske leptiriće i slične udruge želeći im i na taj način dati potporu i omogućiti kvalitetniji i bolji rad. Uručivanju donacije prisustvovao je i direktor Hokejaškog kluba Medvešćak Damir Gojanović i trojica „medvjeda“ Dario Kostović, Marko Šakić i Luke Walker.

Bila je ovo prilika i da se popularni „medvjedi“ poigraju sa mališanima kao i za nezaobilazno fotografiranje.

– Uvijek se rado odazivam na slične akcije. Mislim da bi se u hrvatskoj javnosti trebalo više govoriti o problemima udruga koje skrbe o djeci sa teškoćama u razvoju kako bi im se pomoglo. Uvijek moramo razmišljati na način da su djeca naša budućnost i pitati se koliko i što možemo učiniti da im pomognemo. Moramo biti svjesni koliko ta djeca ali i njihove obitelji zapravo imaju težak život, rekao je Kostović.  Vukovarski leptirići su udruga koja je osnovana 2011 godine i trenutno okupljaju 45-ero djece sa višestrukim oštećenjima.

>> Vukovarskim leptirićima donirali 10.000 kuna

Valentina Valjak
NEOPISIVA TUGA
Valentinu su pokopali u vjenčanici i s prstenom na ruci, dogodine bi bila doktor znanosti
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima
  • Avatar ninnna
    ninnna:

    Ovo je značajna vest, a ne nacionalisti, šovinisti, fašisti... Bravo!