Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Izbaci uljeza'

Pozvao policiju u kuću pa im predao 8 pušaka, tisuće komada streljiva...

Ilustracija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
02.12.2019.
u 13:37

Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak

Osam komada pušaka i nekoliko tisuća komada raznog streljiva te više komada spremnika za automatsku pušku - predao je to dragovoljno jedan građanin osječko-baranjskim policajcima. Policiju je nazvao u petak i pozvao ih u svoju kuću i predao im oružje i streljivo. Policijski službenici preuzeli su ga od građanina na diskretan i siguran način.

-  Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.  Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, niti odbacuju u odvodne kanale, u obližnja polja i slično, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja - poručuju iz PU osječko-baranjske.



- O svojoj nakani predaje obavijeste nas na broj 192 ili dođite u najbližu policijsku postaju – bez opasnih sredstava. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - dodaju.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se može dodatno informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:34 03.12.2019.

Ode čovjek za Njemačku pa da se razduži prije nego ode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije