Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROJE UHIĆENIH

Poznati detalji napada na policajce ispred ugostiteljskog objekta, među uhićenima vijećnik HDZ-a

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.03.2023.
u 18:13

Obavljeno je prvo ispitivanje trojice muškaraca koji su napali dvojicu policajaca koji ju po dojavi o remećenju javnog reda i mira došli na parkiralište ugostiteljskog objekta gdje su se počinitelji nalazili. Među njima su vijećnik HDZ-a u Općinskom vijeću Ivan Sušec i njegov otac. Iz DORH-a javljaju kako su policajci zadobili tjelesne ozlijede

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je obavilo prvo ispitivanje trojice uhićenih hrvatskih državljana u dobi od 60, 34 i 22 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prisile prema službenoj osobi, napada na službenu osobu i pokušaja tih kaznenih djela. Mediji su objavili da je među uhićenima bio i vijećnik HDZ-a u Općinskom vijeću Ivan Sušec i još dvojica. Sušec je u prvim javnim istupima govorio da je on pokušavao smiriti situaciju. 

Prema DORH-u, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 11. ožujka oko 00.50 sati na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Trnovcu napala dvojicu policijskih službenika koji su prethodno započeli s postupanjem prema njima zbog dojave o remećenju javnog reda i mira. - Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak snažno odgurnuo jednog policijskog službenika i udario šakom u nos drugog službenika, a kad su pali na tlo, 34-godišnjak ga je počeo rukama gušiti. Osnovano se sumnja da je 60-godišnjak napao drugog policijskog službenika, u čemu su mu se pridružili i ostali osumnjičenici, a 22-godišnjak rukama je počeo gušiti drugog policijskog službenika koji je potom, radi otklanjanja daljnjih napada, ispalio upozoravajući hitac iz službenog pištolja u zrak. Nakon toga su 34-godišnjak i 22-godišnjak prestali s napadima, dok je 60-godišnjak ponovno napao policijskog službenika, ali je potom savladan. Policijski službenici su zadobili tjelesne ozljede - izvijestio je DORH.

Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, no sutkinja istrage to nije prihvatila, već je rješenjem odredila osumnjičenicima mjere opreza zabrane približavanja policijskim službenicima i zabrane posjećivanja ugostiteljskog objekta.

Podsjetimo, incident se dogodio prošle subote malo iza ponoći u Trnovcu u Varaždinskoj županiji. Nakon što su u ugostiteljskom objektu fizički napali više osoba i razbijali inventar, trojica muškaraca izašla su na parkiralište. Tamo je po dojavi došli policijski službenici, koje je trojac napao nakon što su od njih zatražili osobne iskaznice.

VIDEO: Eksplozija u Zagrebu: Oštećeno pročelje kuće i dva parkirana automobila

Komentara 2

LJ
ljeto90
21:38 16.03.2023.

U hrvatskoj vlada anarhija ajmo policija van na ulice pokrenite nešto????

Avatar Moodleen
Moodleen
21:16 16.03.2023.

Da li bi u naslovu pisali da je bio vijećnik SDPa, a pogotovo zemljak Pupavca? Čisto sumnjam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije