Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI MATERIJAL

Poznata robna kuća povukla iz prodaje kancerogene japanke

Primark
Foto: Press Association/PIXSELL
18.07.2017.
u 09:29

Glasnogovornik Primarka kazao je kako u japankama ima krizena, spoja ugljikovodika koji se koristi za bojanje, a u sebi ima katrana.

Poznata irska robna kuća Primark povukla je iz prodaje nekoliko tisuća japanki linije Cedar Wood State zbog sumnje da u sebi sadrže kancerogeni materijal.

Glasnogovornik Primarka kazao je kako u japankama ima krizena, spoja ugljikovodika koji se koristi za bojanje, a u sebi ima katrana.

Na njihovim web stranicama napisali su kako "sporne japanke ne zadovoljavaju njihove visoke standarde", te da su ih zato povukli.

Također su pozvali kupce da ih slobodno vrate u trgovine gdje su ih kupili, uz povrat novca.

Inače, ranije ove godine Primark je iz prodaje povukao i dječje tajice, nakon što je ustabovljeno da se djeca mogu ugušiti mašnicama na spornim tajicama.

Također su zbog nasilja i rasizma iz prodaje povukli i majice s motivom iz hit-serije "Živi mrtvaci". Na majici je bila slika palice za bejzbol te tekst brojalice "Eeny, Meeny Miny, Moe".

Komentara 3

GE
geez
11:41 18.07.2017.

Kao da nije dovoljno da ovo nije napisano na hrvatskom jeziku, koristite i rijec: "ustabovljeno". Koji je to jezik?

Avatar Niškorist
Niškorist
15:06 18.07.2017.

Japanke su dobree !

Avatar Papatest
Papatest
14:13 18.07.2017.

Sada će naši biznismeni jeftino kupiti a nsma skupo prodati pomodne japanke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije