Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDALOZNO

Iz prodaje naglo povučeni dječji bikiniji - mamci za pedofile

dijete
Photos.com
15.04.2010.
u 09:04

Nakon optužbe za poticanje pedofilije, lanac trgovina Primark povukao je iz prodaje gornje dijelove bikinija s umecima za sedmogodišnje djevojčice.

Nakon optužbe za poticanje pedofilije, lanac trgovina Primark povukao je iz prodaje gornje dijelove bikinija s umecima za sedmogodišnje djevojčice. Osim zgroženih roditelja, pojavu takvog odjevnog predmeta za djecu osudili su i neki predstavnici britanske vlade te, naravno, udruge za zaštitu djece.

Pogrešne vrijednosti

- Mislim da je to apsolutno neprimjereno, jer djeci šalje pogrešnu poruku, pogrešan sustav vrijednosti i zapravo ih ne uči postavljanju granica prema vlastitom tijelu. Jedina dobra stvar je da je artikl odmah povučen iz prodaje – smatra ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba doc.dr.sc. Gordana Buljan Flander te zabrinuto dodaje kako mnogi nisu ni svjesni toga da su takve slike privlačne pedofilima jer se pogrešno smatra kako oni skupljaju samo golotinju.

– Ono prljavo, prljavo je u njihovoj mašti, skupljaju djecu iz kataloga zbog čega su različita natjecanja za male "missice" i ovakvi odjevni predmeti itekako neprimjereni.

Osuda seksualizacije

Osudu je iznio i vođa Konzervativne stranke u Britaniji David Cameron u radijskom intervjuu.

- U zemlji kakvu želim nije samo vlada bijesna zbog prerane komercijalizacije i seksualizacije naše djece, nego proizvođači trebaju jednostavno prestati s takvim stvarima i preuzeti odgovornost. – izjavio je Cameron.

Nakon svega uslijedila je i isprika glasnogovornika Primarka zbog svega što se dogodilo.

- Kompanija je odmah prestala s prodajom ove linije proizvoda. Svu zaradu od prodaje bikinija donirat ćemo dječjim dobrotvornim ustanovama, a želimo se i ispričati svojim kupcima zbog nanesene uvrede.

Komentara 1

MA
marelica
12:38 15.04.2010.

I onda se čudimo koliko ima bolesnih umova (pedofila). Pa bolesni umovi su i kreirali i proizveli ovaj bikini. Trebalo bi im malo pretresti računare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije