Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA
Povratak na članak

Sutkinju Maju Šupe terete da je od Blaže Petrovića primila 15.000 eura mita

Sutkinja Šupe tereti se da je od Petrovića, posredstvom Zmijanovića primila ukupno 15.000 eura mita , kako bi u nekom postupku koji se vodio protiv Petrovića donijela oslobađajuću presudu. Prema optužnici, sve se događalo od veljače 2013. do rujna 2014. u Šibeniku i Zagrebu.

Komentari 4

KU
Kujttim
14:05 31.03.2023.

Maja Šupe je sutkinja Općinskog suda u Šibeniku. Suspendirana je i mjesečno prima 60% od plaće koja je 2000 eura. Dakle, svaki mjesec uredno prima 1200 eura, božićnice, jubilarne nagrade, regres. Ona trojica sudaca Županijskog suda u Osijeku primaju 60% od plaće koja je 2500 eura, dakle, po 1500 eura. Bivši glavni državni odvjetnik Jelinića (mason) isto je udaljen iz službe i mjesečno prima oko 2500 eura. Dakle, na ovih 5 slučajeva (Šupe, Vekić, Krušlin, Kvesić i Jelinić) Republika Hrvatska, samo na njihove plaće potroši 12.000 eura. Nitko od njih neće biti pravomoćno osuđen, što znači da će država morati isplatiti sve zaostatke, izgubljenu dobit, a to će biti 4 do 5 milijuna eura sa zateznim kamatama. Jedino Šupe, Vekić, Krušlin, Kvesić i Jelenić moraju biti strpljivi, dočekati oslobađajuću presudu i onda si uzeti otpremninu od milijun eurića svaki.

VL
KU
Kujttim
13:53 31.03.2023.

Da je kojim slučajem Horvatinčića osudila na 2 godine, učinila bi uslugu i sebi i Horvatinčiću. Ali ne, Maja Šupe je "progutala" ješku sa sinkopom, donijela oslobađajuću presudu i sada je u tretmanu USKOK-a.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.