Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem
Povratak na članak

Poznata liječnica dala otkaz jer kolege odbijaju raditi više

Liječnici se žale na organizaciju rada, predstojnica kaže da joj je jedini cilj služiti bolesnicima

Komentari 45

EM
Emergo
00:20 22.01.2015.

Nigdje u svijetu ( mislim na svijet zapadne anglo-saxonske medicine,dakle USA,UK,Canada,Australia,NZ) anesteziolog nije prisutan ili dezuran kada se radi CT s kontrastom...Za to nema potrebe. Zasto u Hrvatskoj na tome inzistiraju to samo oni znaju....S primjenom novijih kontrastnih sredstava rizikk od anafilakticne reakcije je osjetno smanjen.Ako vec i dodje do reakcije svaki ozbiljan i organiziran X-Ray department ima Adrenalin, i doktora u Hitnoj sluzbi. Vrlo jednostavno , prakticno i organizirano. A to je ono cega u Hrvatskoj na svim nivoima i u svim profesijama najmanje ima.

VL
DU
Deleted user
23:35 21.01.2015.

ja ne bih stao ni na čiju stranu, ali ako se svakakve profesije bore za svoja prava ( čitali smo dns o vozačima pauka), zbog čega bi liječnici trebali raditi prekovremeno ukoliko ne žele? sve to ima svoje, ali bistee li vi željeli da vam nalaze člana obitelji očitava neki umorni i nezadovoljni liječnik? ja ne bih...

VL
PR
profak
08:59 22.01.2015.

Zanimljivo kako netko može "dati otkaz" u 67.godini života!?

VL
NV
novo vriijeme
22:30 21.01.2015.

Neka šefica počne dežurati i pregleda vati 300 rengena po dežurstvu, neka i ona svakog dana svakih 20 minuta napraviti CT i očita kako bi zajedno sa kolegama odradila duge liste čekanja. Ovako iz šefovske fotelje ujutro a dok domama spavaš noću postigneš neviđeni rezultat kakvog nema u svijetu preko grbače djelatnika i javljaš ministru kako si sposoban šef. A ako koji nalaz previdi karcinom bože moj tko će biti kriv nego onaj što radi svakih 20 minuta CT. To je Hrvatsko zdravstvo stihijska rijeka pameti i gluposti bez ikakvih regulatornih sustava kvalitete svatko izmišlja što mu taj čas treba.

VL
Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
08:32 22.01.2015.

Ma čemu panika, pa ja se pitam zašto je uopće gospođa Štern radila? Uz mega bogatog supruga Šterna to joj zaista ne treba, a ovo je zapravo odlazak u - mirovinu.

VL
DU
Deleted user
23:08 21.01.2015.

Liječnik ne snima nego samo očitava CT snimke. Snimke rade inženjeri medicinske radiologije. Dakle ovo je pobuna koja ima sasvim drugu podlogu, a prof. Štern je poznata kao "čelična lady" što očito ljenčinama i neznalicama ne odgovara. Žena je vrhunski radiolog. CT se očita za 10-tak minuta, a standardne rtg snimke za minutu-dvije.

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:00 22.01.2015.

Hm, malo je čudna izjava pročelnice u naslovu, da ona služi bolesnicima. Ja mislim da bi trebala služiti pacijentima, jer neki određeni bolesnici u sustavu, od svoje mentalne bolesti i želje za samopromocijama i položajima ne vide ništa osim svojee dijagnoze, u kojoj su bolesnici u bolnicama najmanje važna stvar.

VL
GO
goga1
08:20 22.01.2015.

ma ona je već davno trebala otići radi svoje torture i bahatog ponašanja. dobri i pošteni liječnici i ing. radiologije zbrisali su u privatne poliklinike da se zaštite od nje. uostalom tko je uopće dozvolio da ona i Štern preuzmu Hotel Rebro, uostalom neka geodeti premjere njihovo dvorište pa će vidjeti da su ušli u vlasništvo KBCa Zagreb.

VL
AN
Anasta
00:29 22.01.2015.

Doktori su stalno u klincu izmedju pacijenata koji hoce svakim danom sve vise, i to besplatno, Zavoda koji im limitira sredstva i svako malo uvodi nova pravila, nove norme te Ministarstva zdravstva koje nista ne radi a stalno uvodi nove pravilnike, nove ugovore i rjesenja... A sad su tu i koncesije gdje su izjednacena prava i obveze privatnika ( doktora koji su kupili prostore, opremu i instrumente) i djelatnika Domova zdravlja koji su dosli na gotov prostor i opremu, a placaju istu naknadu Zupaniji. Jos ako se u to sve uvali politika sefova i ravnatelja- kupus pravi, u kojem stalno treba balansirati i drzati ravnotezu. Dokle?

VL
NV
novo vriijeme
00:08 22.01.2015.

Postoje standardu u cijelom svijetu za broj pacijenata koji se može pregledati ili operirati prema tome nije dijagnostika štacanje papiranitih vrećica nego mentalni rad i pitanje koncentracije. Neka šefica svojim primjerom pokaže kako se može u dežurstvo očitati 300 rengena što je naredila drugima . Uostalom taj Zavod je pod istom šeficom godinama bio poslije 16h zaključan, radilo se u jednoj smjeni a sada odjednom zbog zahtjeva Ministra bi da se isporuči ogroman broj a kvaliteta koga briga.

VL
VI
vidovitimilan75
01:25 22.01.2015.

Osnovno je pitanje - zbog čega se čini toliko radioloških pretraga, jesu li one doista potrebne. Liječnici u SKZZ uglavnom za svaku sitnicu indiciraju CT ili MR,a koliko nalaza ostane nepodignutih. Je li uzrok tome strah od greške, propusta ilili nedostatak vremena da se propisno uzme anmneza i status i tek tada dobro odvaže je li navedena pretraga doista potrebna. Medicina ide naprijed i to su doista jedne od najboljih dg. pretraga ali doista se pretjeruje s postavljanjem indikacija za njihovo provođenje. Kada bi liječnike u SKZZ kontrolori HZZO-a, nadgledali kao što nadgledaju one u PZZ došlo bi do nalog smanjenja broja Ct-ova, MR-ova , CDFI karotida,arterija, vena... No ipak , mislim kako je osnovni uzrok nedostatak vremena i preopterećenost liječnika te nepoštivanje norme. Liječnici su preopterećeni, te stoga sve ide linijom manjeg otpora. I u PZZ se sve više šalje dalje, jer dnevno nahrupi i po stotinjak pacijenata. Moramo li doista ići linijom manjeg otpora i urušiti zdravstvo ili ćemo pacijentima reći- liječnik danas može učiniti toliko i toliko pregleda , o hitnosti odlučuje on a ne vi, dragi pacijenti, etc, etc...

VL
MA
maturin
02:20 22.01.2015.

Je, tako su se isto neznalice i lijencine u Istocnoj Njemackoj 1953. neopravdano bunili kad je staljinist Walter Ulbricht dekretom digao normu za deset posto jer mu se cefnulo, htio je pokazati da je Istocna Njemacka najbolja u socijalistickom lageru. Srecom pa se danas zbog takvih pobuna ne ide u zatvor ili pred streljacki vod nego te samo prozovu u novinama, nesto se ipak pomaklo nabolje u proteklih 60-ak godina.

VL
DO
dormar
13:51 22.01.2015.

Crodoc, onaj koji očita CT za 10 minuta je jaaako opasan radiolog!!! Opasan po zdravlje pacijenata!!!!

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:57 21.01.2015.

Poznata je jedino po tome sto je kcer pokojnog stvarno poznatog akademika Iva Padovana.

VL
DO
dormar
13:48 22.01.2015.

Mnogi liječnici su prisiljeni tako raditi, ne samo na Rebru. Ali nitko ne želi objaviti normative vremena i osoblja i ne postavlja pitanje kvalitete nalaza, svugdje se gleda samo broj. Možda bi trebale reagirati udruge za prava pacijenata, jer susu oni tu ipak najvažniji. Da objave normative konačno bi se vidjelo da većina liječnika puno previše radi, a to za sobom vuče mnoga pitanja.....

VL
DU
Deleted user
15:10 22.01.2015.

bolnice u hrvatskoj su vrlo rizicno mjesto za hrvate sa iole ozbiljnijim problemima.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
07:14 22.01.2015.

vrlo interesantno... vecernji list, uz primjedbu da tocno zna koja je liecnica (doktorica, uz put) zahtijevala doticnu informaciju nema hrabrosti objaviti njeno ime. Uoce ne racunajuci na mouce sankcije danasnje vlade prema doticnoj. Poslovicno je poznato da ce se iste desiti, no vecernji ih nikada nece zabiljeziti

VL
AL
Algeron
22:08 22.01.2015.

Postujem profesoricu do neba. Vidi se da je prava dama. Svaka joj cast.

VL
AD
Adriana21-
16:17 22.01.2015.

U današnje vrijeme nerijetko se dogadja da pacijent u hitnoj službi u 3 ujutro zahtijeva CT mozga ili CT pluca. Znali su tražiti i MR koljena. Pri tome budu agresivni i bezobrazni, sami postavljaju indikacije za pretrage jer su "čitali na internetu". Sve je manje poštovanja prema liječnicima, onda neki od tih lijecnika postanu frustrirani i bezobrazni prema pacijentima koji nisu to zaslužili ( skupina koja nisu bezobrazni) i tako u krug

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.