Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
58. po redu

Poznat zabavni program ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni: Među izvođačima i Doris Dragović, Jole...

U svečanom mimohodu 57. Vinkovačkih jeseni sudjelovalo više od 2.500 sudionika
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
07.06.2023.
u 16:24

Vinkovci će tako od 8. do 17. rujna ponovno postati centar slavonske tradicije, gostoljubivosti i veselja

Do početka Vinkovačkih jeseni ostalo je točno još tri mjeseca, a danas je predstavljen i zabavni dio ove tradicijske manifestacije koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj građana iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Vinkovci će tako od 8. do 17. rujna ponovno postati centar slavonske tradicije, gostoljubivosti i veselja.

- Pokazali smo da znamo čuvati svoju tradiciju, nadam se da smo ove godine pogodili i zabavni program i da će 58. manifestacija biti bolja od svih dosadašnjih. Najavljujem vraćanje šatora koji će poslužiti kao rezervna varijanta za otvorenje, ali i za same koncerte pa ove godine ne bi trebalo biti problema u slučaju kiše – rekao je predsjednik organizacijskog odbora, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodao je kako će se rijeka ljudi i ovoga rujna slijevat vinkovačkim ulicama kao i da će  ponosno biti prikazana ljepota naše baštine i tradicijske kulture ali i pokazati kako se dobro zabaviti. Tomu će svakako pridonijeti koncertne poslastice za sve generacije i ukuse, na velikoj pozornici zabavljat će nas Doris Dragović, Matija Cvek, Domenica i Jole, naši Slavonci Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac, naravno uz neizostavne tamburaše, ove godine TS Đeram, Vranac, TS Fijaker i Sinovi ravnice.

VEZANI ČLANCI:

- Nastojimo i ove godine Vinkovce napraviti gradom punim pjesme, veselja i svih onih tradicijskih sadržaja koji ustvari čine našu baštinu tako bogatom i s kojom svake godine oduševimo sve naše posjetitelje. Vjerujemo da će tako biti i ovoga rujna, pozivamo sve da dođu i lijepo se zabave na Vinkovačkim jesenima, ponesu puno uspomena kući jer vjerujemo da će se s lijepim uspomenama sigurno vratiti – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković.

Stjepan Đurković, tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti, najavio je onu izvornu snagu Vinkovačkih jeseni, našu ljubav i ponos koji prenosimo s generacije na generacije. Prema program Folklorne večeri traju od 8. do 13. rujna, svaku večer nastupit će po 10 KUD-ova. Prvi vikend, 9. i 10. rujna, čekaju nas Dječje vinkovačke jeseni – prvoga dana Međužupanijska smotra folklora s najboljim dječjim skupinama iz 15 hrvatskih županija, drugoga dana Mimohod s više od 50 skupina i 2000 djece koja vjerno čuvaju bogatstvo naše manifestacije.

Svečanost otvorenja pod geslom ‘Dva sjaja dukata’ rezervirana je za petak 15. rujna, dan poslije počinje prvi dio Državne smotre folklora koja će posljednja dva dana okupiti 14 najboljih hrvatskih društava. U nedjelju slijedi najsvečaniji dio i temelj Jeseni, Svečani mimohod s više od 70 skupina koje razdragano i prkosno veličaju svoju baštinu.

>> VIDEO Evo kako će izgledati novi stadion u Zagrebu na kojem će se igrati Liga prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije