Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. Kolona sjećanja

Poznat kompletan program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Blagdan Svih svetih na Memorijalnom groblju u Vukovaru
Foto: Miroslav Slafhauzer/PIXSELL
1/3
06.11.2023.
u 14:50

Program obilježavanja 32. obljetnice vukovarske tragedije započinje u petak, 10. studenog 2023. godine, a sastoji se od tradicionalnih manifestacija i događaja kulturnog i edukativnog karaktera, ali i nekih novih sadržaja

Iz Grada Vukovara oglasili su se danas kako je Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2023., čiji je predsjednik gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, na posljednjoj sjednici održanoj 27. listopada usvojio Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2023., koji će se odvijati pod sloganom „Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu“.

Program obilježavanja 32. obljetnice vukovarske tragedije započinje u petak, 10. studenog 2023. godine, a sastoji se od tradicionalnih manifestacija i događaja kulturnog i edukativnog karaktera, ali i nekih novih sadržaja. Središnji komemorativni program započinje 17. studenog u 19:00 sati u krugu Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro“. Vukovarsko svećenstvo i Klapa „Sveti Juraj“ HRM tradicionalno će predvoditi molitvu te će se paliti svijeće.

Program „Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu“ započinje 18. studenog u 10:00 sati u krugu Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro“ Vukovar. Program je u izvedbi Klape „Sv. Juraj“ HRM, Najboljih hrvatskih tamburaša i glumca Darka Milasa. Ove godine Vukovarom će proći 25. Kolona sjećanja.

VIDEO Penava: Kome smeta HOS, neka ne dolazi u Vukovar

U 10:30 sati Kolona sjećanja koju će predvoditi hrvatski branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara na čelu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) koji su branili Vukovar krenuti će ulicama Vukovara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, nakon čega će uslijediti odavanje počasti žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca. Prema programu u 12:30 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata biti će služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu. Misu predvodi nadbiskup mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Dan poslije, 19. studenog, obilježiti će se žrtva Borovo naselja za Domovinu, a 20. studenog odaje se počast žrtvama Veleprometa i Ovčare.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije