Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće za domovinski pijetet

Franjo Šoljić: Bili smo suzdržani oko izrade novog plakata, bojim se da će biti kidanja plakata po ulicama

Franjo Šoljić
Davor Javorovic/PIXSELL
06.11.2023.
u 11:53

Po riječima Šoljića kada je riječ o odluci za izradu novoga plakata, kojega bi trebalo izraditi Ministarstvo, tri člana Vijeća su bili suzdržani. Uz Šoljića suzdržan je bio i predsjednik Udruge policije iz Vukovara Ante Ljubić kao i umirovljeni general Marijan Mareković.

Prije nekoliko dana u Ministarstvu branitelja održan je sastanak članova Vijeća za domovinski pijetet na kojem se raspravljalo o programima sjećanja obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991. godine. Uz usvojene programe, a nakon predstavljanja službenog plakata i slogana Grada Vukovara kao i izjava gradonačelnika Vukovara 1991. godine, Vijeće je donijelo i odluku kako će Ministarstvo i ove godine financirati obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara ali i da će se izraditi novi plakat za Dane sjećanja u Vukovaru s obzirom da postojeći smatraju neprimjeren.   

- Na sjednici Vijeća, koje ukupno broji 17 ljudi, bilo nas je 15-ak jer nikoga ispred Grada Vukovara nije bilo. Grad Vukovar se ranije oglasio kako neće sudjelovati u radu Vijeća kao i da ne podržavaju njegov rad – rekao je član Vijeća Franjo Šoljić koji je dio Vijeća ispred vukovarskih branitelja.

VEZANI ČLANCI 

Dodao je kako je donesena odluka o podržavanju programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara kao i da će Ministarstvo financirati obilježavanje. Po riječima Šoljića kada je riječ o odluci za izradu novoga plakata, kojega bi trebalo izraditi Ministarstvo, tri člana Vijeća su bili suzdržani. Uz Šoljića suzdržan je bio i predsjednik Udruge policije iz Vukovara Ante Ljubić kao i umirovljeni general Marijan Mareković. Šoljić napominje kako je i na sjednici vukovarskog vijeća za obilježavanje Dana sjećanja njih osam bilo suzdržano jer se nisu slagali s izgledom plakata i činjenicom da se na njemu ističe samo jedna ratna postrojba (HOS).

- Osobno sam i na sjednici Vijeća u Zagrebu bio suzdržan kada je riječ o izradi plakata. Rekao sam im kako sam svjestan da ćemo biti nadglasani, kao što je bilo i u Vukovaru, i da imamo svoj stav o svemu tome. Isto tako dao sam i do znanja kako će Kolona sjećanja ostati i opstati i kada ne bude nas jer je ona nešto što je hrvatsko i takvu su odluku donijeli građani Hrvatske. Isto tako kazao sam kako ispred branitelja Vukovara ne mogu i ne želim ulaziti oko svih tih političkih igri i skupljanja poena – rekao je Šoljić.

Poslije odluke Vijeća da se ide u izradi novoga plakata Šoljić kaže kako ima bojazan kako će sve to izgledati, odnosno da bi moglo doći da se po ulicama Vukovara kidaju plakati te da će biti stvoren dodatni nemir. Podsjeća i na neslužbene najave dolaska 20-ak tisuća navijača u Vukovar kao i da će biti jako teško sve to osiguravati, ali i predvidjeti što se može dogoditi. 

VIDEO Penava: Kome smeta HOS, neka ne dolazi u Vukovar

Komentara 1

Avatar Retardo
Retardo
16:10 06.11.2023.

Predlažem da na plakat stavite koalicijskog partnera Voju Stanimirovića i njegovu izjavu da je vukovarska bolnica bila posljednje ustaško uporište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije