Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven razlog ubojstva

‘Poznat je on policiji, i inače se bavio krađama’

Mirko Kulić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
20.06.2018.
u 08:25

Saznalo se da je Mirko Kulić u nedjelju navečer ustrijelio Tihomira Martiškovića (25) i to zato što mu je provalio u kuću

Mirko Kulić (82) u svojoj je kući u Donjim Stativama u Općini Netretić u nedjelju navečer oko 21 sat, ubio provalnika; 25-godišnjeg muškarca koji je nasilno htio ući u njegovu kuću, pokazala je istraga djelatnika PU karlovačke.

Kada je provalio vrata i zakoračio u kuću, 25-godišnjaka je dočekao Mirko s vojničkom puškom i ustrijelio ga, a mladić je na mjestu preminuo.

Ispitala ga policija

No, tek je idućeg jutra Mirko došao susjedu, s mačetom u ruci s kojom je danima prije hodao selom i govorio da će nekoga ubiti, i zamolio ga da pozove policiju jer je ubio provalnika. Mirno je dočekao policiju i predao se, a tijekom utorka ispitala ga je policija, županijsko državno odvjetništvo te sudac istrage. Mirko je osumnjičen za ubojstvo i ilegalno posjedovanje oružja.

Mirko Kulić
1/8

– Nije ubio nikog iz našega sela. Mirko je bio čudan, nervozan, znali smo da ima oružje jer je njime i prijetio sinu, ali ne znamo tko mu je mogao doći u nedjelju navečer. Prethodnih dana nije bio kod njega nitko od njegovih iz Njemačke odakle je došao, a prijatelja nije imao – kazali su nam njegovi susjedi dan nakon što je Mirko uhićen.

No, iako policija i državno odvjetništvo zbog istrage nisu htjeli otkriti identitet stradalog mladića, mještani sela Zagradci, na drugom kraju općine Netretić, postali su svjesni da je riječ upravo o njihovu susjedu Tihomiru Martiškoviću koji je živio s majkom u trošnoj kući. Oboje su bili nezaposleni.

– S njim je uvijek bilo problema, znaju njega u policiji. Nisam siguran ni je li završio osnovnu školu. Upao je u neko društvo s Romima, a dio njih bili su mu i rod po majci. Dolazili su k njemu od svuda, čak i iz Ogulina, odlazio bi noću, vraćao se za nekoliko dana.

Upaljeni lampaši

Koliko znamo, i inače se bavio krađama, provalama, čak je neko vrijeme, kada su mu se nakupili takvi prekršaji bio i u zatvoru. Teško je živio s majkom, brat se odselio u Njemačku, a oni su živjeli od mirovine pokojnog oca koji je davno poginuo u prometnoj nesreći i od socijale. Bilo je krađa i po mjestu, tko zna je li on bio uključen i u te krađe, ali znali smo da se time bavi. Ne čudi nas da je došao sve do Donjih Stativa, takvi vam imaju širok pojas kretanja, doznaju sve o svakome, tko ima kakvu mirovinu, je li sam, od čega živi – odmahuju nam rukom mještani, susjedi obitelji Martišković.

U kući u kojoj su majka i sin živjeli nije u utorak prijepodne bilo nikoga, tek su upaljeni lampaši dali naslutiti da se nekom od stanara dogodila tragedija. Pitali smo susjede gdje možemo naći majku, no rekli su nam da je otišla kod novog partnera u treće selo.

Ključne riječi

Komentara 5

BH
boris.havel
09:06 20.06.2018.

A ja mislio tekst je o Kreši Beljaku...

Avatar rubinet
rubinet
12:10 20.06.2018.

Starca pod hitno..pustiti....branio je svoj dom...sve 5!

GU
Gustirna
09:21 20.06.2018.

Procitam naslov i pomislim, opet taj vecernjak o svome beljaku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije