Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se odazovu akciji darivanja krvi na otoku Viru

- Pozivamo kako domaće tako i strane turiste da se odazovu pozivu i skupe u što većem broju jer ta će krv ići najpotrebitijima kojima život ovisi o njoj
19. kolovoza 2018. u 10:53 1 komentara 193 prikaza
Foto: Arhiv Udruge
Pogledajte galeriju 1/5

Sutra u ponedjeljak 20.kolovoza na otoku Viru održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir.

Darivanje krvi Pravi heroj Spasio je milijune nerođene djece, a sada je posljednji put dao krv

- Udruga organizira tri akcije darivanja krvi godišnje, a svake 2 godine posjet Zaklade Ana Rukavina gdje dajemo krv za tipizaciju koštane srži, kazao je predsjednik udruge, Goran Vicković.

Pozivajući sve ljude dobre volje da se odazovu akciji darivanja krvi koja će biti od 15.30-19.00. u vijećnici općine Vir.

- Pozivamo kako domaće tako i strane turiste da se odazovu pozivu i skupe u što većem broju jer ta će krv ići najpotrebitijima kojima život ovisi o njoj, naglasio je Vicković ističući kako su do sada već organizirali prikupljanje donacija za Karla Kulaša, dječaka od 13 godina koji je izliječen od tumora na mozgu, Petru Zrilic, djevojčicu od 12 god u fazi liječenja u Španjolskoj.

Zagreb: 12. humanitarni koncert Želim život Zaklade Ana Rukavina Zaklada A. Rukavina Na 12. humanitarnom koncertu Želim život nastupili Zak, Halid...

- Prošle godine smo skupljali pomoć našoj medicinskoj sestri Josipi Uzarevic te smo ušli u projekt sa Zagrebačkom udrugom Dobra Volja i organizirali ljetovanja na 7 dana obiteljima slabog imovinskog stanja iz kontinenta. Prošle godine su to bile obitelji Filipović i Belošević. S obzirom da uz akcije dobrovoljnog darivanja krvi organiziramo i razne druge humanitarne akcije, tim smo obiteljima za Božić dovezli pregršt poklona i potrepština, kazao je Vicković napominjući kako su ove godine ugostili obitelj Kobiljak.

- Na našim akcijama se prikupi oko 70 doza krvi te svake godine organiziramo izlet za naše članove.

Imamo jako dobre odnose sa odjelom transfuzije kojim upravlja Dr.Marijana Nadinić,crvenim krizom Zadar te referentom Brankom Kolanovićem, naglasio je Goran Vicković.

Nije blizu plaže Morski pas dug 1,70 metara ulovljen je na otoku Viru

Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir osnovana je 2010. godine u vijećnici općine Vir. Prije osnutka udruge postojao je aktiv koji je osnovan 2007. godine pod vodstvom Ivane Rešetar i Barbare Buškulić. Osnutkom udruge darivanje krvi na Viru diglo se na jako veliku razinu.U samim počecima udruga je brojila 65 članova, a danas broji 120 članova.

>> Pogledajte video - Kako si pomooći ako imate alergiju na ambrziju

EKSKLUZIVNE SNIMKE
VIDEO Braća Mamić žive opušteno u BiH: Evo čime se bave u slobodno vrijeme
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Nikša Bratoš pružio pogled iza scene velike glazbene karijere i otkrio kako se živi od glazbe u Hrvatskoj