Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA RIZIKA ZA LJUDE

Još nezabilježen slučaj u Sloveniji: Vlasnici prenijeli koronavirus na bijelog tvora

Ilustracija
Davorin Visnjic/PIXSELL
02.12.2020.
u 19:25

Novim se koronavirusom mogu zaraziti i tvorovi te njegovi srodnici - nerčevi i hrčci, a rijetko i mačke i psi

U Sloveniji je po prvi put potvrđen slučaj zaraze novim koronavirusom kod neke domaće životinje, a riječ je o bijelom tvoru (lat. Mustela putorius furo) kojega su njegovi vlasnici, zaraženi već prije toga, držali kao kućnog ljubimca.

"U utorak smo prilikom testiranja potvrdili zarazu novim koronavirusom kod bijelog tvora koji je imao probavne teškoće. Životinja dolazi iz kućanstva u kojemu je još prije toga potvrđena zaraza koronavirusom kod ljudi i cijelo je vrijeme bila zatvorena u kućanstvu sa svojim vlasnicima, te sama ne predstavlja rizik za širenje zaraze", kazao je za medije Uroš Krapež, zamjenik ravnatelja Nacionalnog veterinarskog instituta Veterinarskog fakulteta u Ljubljani.

"Osim ljudi, poznato je da se novim koronavirusom mogu zaraziti i tvorovi, te njegovi srodnici - nerčevi i hrčci, a rijetko i mačke i psi. Kod domaćih životinja koje mogu biti zaražene bolest je blaga i ne predstavlja rizik za prijenos na ljude ", rekao je Krapež.

VIDEO 99-godišnja korisnica Doma za starije preboljela koronu

Ključne riječi

Komentara 2

ZV
zvezdomor
12:23 03.12.2020.

Uvjek sam tvrdio da su slovenci vrlo promiskuitetni

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
10:02 03.12.2020.

Meni je ovdje čudno što netko ima bijelog tvora a ne bavi se vraćanjem?!?! Prije se Romkinje imale ta bića, nosile su one neke srećke i gartale "Miš beli sreću deli" a ovaj bi uzeo u usta sreću sa nagradom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije