Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ŠEFICA

Pozitivna Slovenija predložila Alenku Bratušek za mandatarku

zoran janković,alenka bratušek,portal
Saša Despot/Žurnal24/PIXSELL
22.02.2013.
u 14:02

PS je stranka koja trenutno drži najviše mjesta u slovenskom parlamentu, 28 od 90

Pozitivna Slovenija predložila je svoju šeficu Alenku Bratušek za mandatarku za sastav prijelazne slovenske vlade, javljaju slovenski mediji. PS, stranka lijevog centra, trenutno drži najviše mjesta u slovenskom parlamentu, 28 od 90.

Bratušek je rekla da će već danas početi razgovore o programu nove vlade s Građanskom listom (DL), Demokratskom strankom umirovljenika (DESUS) i Socijalnim demokratima (SD), strankama koje je načelno podržavaju u cilju da se sadašnjem premijeru Janezu Janši, čelniku konzervativne Slovenske demokratske stranke, izglasa nepovjerenje.

Bratušek je vodstvo PS-a preuzela jučer, nakon što je dotadašnji predsjednik Zoran Janković privremeno napustio položaj zbog korupcijskog skandala. Upravo je to bio uvjet koji su postavili DL, DESUS i SD.

>> Uspon i pad ljubljanskog gradonačelnika Jankovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije